Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A pár nappal ezelőtt az európai turnéját (és egyáltalán a további turnézást) visszamondó Ozzy Osbourne Grammy-díjat nyert a „Legjobb metal előadás” kategóriában, mégpedig a Degradation Rules dalával. Sőt, a „Legjobb rockalbum” címet is bezsebelte, hiszen a Patient Number 9 lemezért is átvehette a díjat.

A svéd stoner/hard rockos Mustasch soraiból távozott David Johannesson gitáros, Robban Bäck dobos és Stam Johansson basszusgitáros. Így a formációt jelenleg a gitáros-énekes Ralf Gyllenhammar alkotja, aki mindamellett, hogy megköszöni az eddigi együttműködést és sok sikert kíván egykori zenésztársainak, további nyilatkozatot nem szeretne kiadni a történtekkel kapcsolatban.

A Red Hot Chili Peppers február 2-án a sydney-i Accord Stadionban adott koncertet, és bár a show több mint két órán át tartott, sok rajongó csalódottan vette tudomásul, hogy a zenekar a legnagyobb slágerei helyett a legutóbbi két album dalainak többségét vette be a programjába. „Szörnyű volt a műsor tegnap este. Több százan már a vége előtt elsétáltak. A rendkívül unalmas szettlista miatt a közönség félálomban érezte magát” – írja az egyik rajongó. „Egész életemben a legnagyobb rajongójuk voltam, de ezután a koncert után sosem mennék mi még egy fellépésükre. Játszottak néhány régi dalt, de főleg új szemetet, amit senki sem ismer” – formál véleményt egy másik.

A Satan’s Fall nevű heavy metal banda tagjai a közösségi médiában jelentették be, hogy befejezték a következő albumuk felvételeit. A lemez a keverés utolsó fázisához érkezett, és hamarosan a Finnvox stúdióba, Mika Jussilához kerül maszterizálásra. Az album borítója, megjelenési dátuma később kerül kihirdetésre, de annyi biztos, hogy a Steamhammer/SPV kiadó fogja gondozni.

Az Anaal Nathrakh korábban úgy tervezte, hogy december 14-én, Londonban tartja pályafutása utolsó koncertjét, ám a fellépés után megváltoztatta a döntését: „Ez nem lehet, és nem is lesz a vég! A Sigh és a De Profundis társaságában lebonyolított koncertek sikere és a rajongók reakciója után úgy döntöttünk, hogy együtt tartjuk a londoni felállást, és 2023-ban játszunk még néhány limitált számú koncertet. Egyszerűen túl sok az ’endarkenment’ (elsötétülés – utalva a zenekar 2020-as albumára), túl sok a befejezetlen ügy és túl sok a zsigeri izgalom, mind számunkra és remélhetőleg mind a rajongóink számára, hogy ne tegyük ezt meg” – olvasható többek között a zenekar közleményében.

A Lacuna Coil énekesnője, Cristina Scabbia pár nappal ezelőtt egy háztartási balesetet szenvedett. De a közösségi médiában igyekezett megnyugtatni a rajongókat: „Főzés közben megégettem az arcom forró olajjal, és most Európa térképe van az arcomon. Basszus! Jól vagyok, és igazából hálás lehetek, hogy nem a szemembe ment. A pohár mindig félig tele van… Köszönöm a rengeteg kedves üzenetet, amit kaptam tőletek! Szeretlek benneteket!”

A New York-i death metalos Suffocation bejelentette a tavaszi európai turnéjának dátumait. Eszerint a koncertsorozat április 21-én kezdődik Lettországban és május 16-án ér véget Törökországban. Sajnos, a turnénak nem lesz magyar állomása. Ami az új anyagot illeti, jelenleg is készül a 2017-es …of the Dark Light folytatása. Ez lesz az első album, amelyen a korábbi énekes Frank Mullen helyett Ricky Myers áll majd a mikrofon mögött.

Tavasszal a Watain is elindul egy európai koncertkörútra, mégpedig a Bolzer és a Concrete Winds társaságában. A 16 állomásos turné első bulijára május 4-én kerül sor Lipcsében, a zárást pedig a holland Hengelo városa jelenti május 21-én. Örömteli, hogy május 7-én Budapestre is elér a „díszes társaság”, amikor is a Barba Negra színpadán lehet elcsípni a három alakulatot.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw