Skip to content

FENYX RISING – Amikor egy demóból valami állatias dolog válik

A Fenyx Rising egy új zenekar, de a gyökerei 2003-ig nyúlnak vissza. Annak idején Harri Hytönen gitáros és Christian Palin énekes egy olyan bandát akartak alapítani, amelyre a ’80-as évek metalja, de különösen az Annihilator nagy hatással volt. Ám, az együttes terve ilyen-olyan okokból már a kezdetek kezdetén kútba esett. Húsz évvel később a véletlennek köszönhetően előkerült egy demofelvétel, nem sokkal később pedig a duó úgy döntött, hogy befejezi a rajta szereplő egyik dalt. A végeredmény a Fenyx Rising név alatt kiadott Manimal című kislemez lett.

„Erre a szerzeményre nagy hatással volt az Annihilator Set the World on Fire albuma, de Van Halen-hatások is felfedezhetőek benne – mondta a gitáros Harri Hytönen a számról. – Ugyanez a stílus nagy erővel képviselteti majd magát a jövőbeni kiadványokon is, egy vegyes metal leves formájában, amelyben hozzávalóként a Mercyful Fate, a Racer X és egy csomó más ’80-as évekbeli heavy metal és hard rock zenekar szerepel.”

„Az éjszakai fényekkel tarkított külvárosokban valós történetek lelhetők fel, amelyek tükrözik az emberek személyiségét a mindennapi életünk során – tette hozzá a dalszöveggel kapcsolatban az énekes Christian Pallin. – Vannak olyan személyek, akik beletörődnek a sorsukba, míg mások szembeszállnak a számukra kijelölt úttal. A történelem ismétli önmagát, amikor egy irodai dolgozó úgy dönt, hogy otthagyja a munkahelyét, és hazafelé menet felfedezi magában a farkast. Az élete nem ér véget, hanem valami állatias dologgá válik, így lesz belőle Manimal.”

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw