Skip to content

FORRÓ DRÓT – Hírek röviden

A veterán Metal Church bejelentette, hogy megtalálta új énekesét: Marc Lopes a Let Us Prey nevű power/thrash banda frontembereként lehet ismert, de dolgozott már együtt a Manowar egykori gitárosával, Ross the Boss-szal is. Kurdt Vandehoof, a Metal Church gitárosa a következőket fűzte hozzá a történtekhez: „Több énekest is meghallgattunk, mindannyian nagyszerűek voltak. De hamar rájöttünk, hogy Marc a legjobb választás. Mind David Wayne, mind Mike Howe hangjában volt valami egyedi és utánozhatatlan, így nem is kerestük a klónjaikat. Olyan új embert szerettünk volna, aki tiszteletben tartja a múltat, ugyanakkor valami újat és izgalmasat tesz le az asztalra.”

Miután Ozzy Osbourne bejelentette, hogy lemondja a közelgő európai turnéját és teljesen felhagy a turnézással, a Judas Priest tagjai a közösségi médiában üzentek a rajongóiknak, hogy keresik a megoldást, miképpen és kivel bonyolíthatnák le a koncertsorozatot: „Összes szeretetünket és támogatásunkat Ozzynak küldjük, és külön köszönjük a rajongóinknak az Egyesült Királyságban és Írországban, hogy hűségesek maradtak hozzánk. Jelenleg keressük a megvalósítható lehetőségeket, hogy a közeljövőben újra találkozhassunk, és ezzel kapcsolatban frissítéseket fogunk közzétenni.”

A Tool viszont hamarosan turnéra indul – legalábbis Danny Carey dobos szavai erről árulkodnak: „Remélem, hogy idén mindannyiótokkal találkozunk az úton. Ősszel egy nagy turnéra készülünk, míg a nyár folyamán lesz néhány fesztiválos fellépésünk.”

A Carnifex néhány héten belül stúdióba vonul, hogy felvegye a 2021-es Graveside Confessions album folytatását. Ez lesz az első lemez Neal Tiemann gitárossal, aki 2021-ben hagyta el a DevilDrivert, majd 2022-ben csatlakozott Scott Ian Lewisékhoz. A Carnifex új albumának producere Jason Suecof lesz, aki korábban már több alkalommal is dolgozott együtt a zenekarral. Az énekes Scott a következőket árulta el a jelenleg zajló munkafolyamatokról: „A ni9e lemez megírása már majdnem befejeződött. Csodálatos riffelés és dalszerzés Neak Tiemann, Shawn Cameron, Cory Arford és Fred Calderon részéről. Igazán brutális és himnikus Carnifex-dalok gyűlnek össze, amelyekről tudom, hogy új kedvencekké fognak válni. Az albumnak már a címe is megvan, a dalszövegek több mint fele készen, és február 15-től öt héten át Jason Suecoffal fogunk dolgozni a stúdióban. Visszatérnek az élő dobok és az epikus szólók, itt van a Carnifex következő evolúciója!”

A Metallica egykori basszusgitárosa, Jason Newsted elárulta, mindamellett, hogy a Chophouse Band első lemezén dolgozik, hosszú idő után újra szeretne tető alá hozni egy heavy metal projektet is: „Az elmúlt pár hétben gitárosokat hallgattam meg egy heavy projekthez. Visszatértem a basszusgitárhoz és énekelek egy metalos dobossal, tudjátok, dupla lábdob – újra hangos leszek. Szóval, tartok pár vasat a tűzben. Két új projektet állítok most össze – de hangosat!”

Emma-díjat nyert az Amorphis! Ráadásul nem is egyet, hanem kettőt! A nagy hírről a zenekar gitárosa, Esa Holopainen számolt be a közösségi médiában: „Szent ég! Kiitos Suomi! Az Amorphis két Emma-díjat (a finn Grammy) nyert! Egyet a Haloért az ’Év metal albumaként’ és egy különdíjat a nemzetközi zeneexportért. Igazán szívet melengető érzés, hiszen rengeteg erőfeszítést tettünk a Halóba. Köszönet Jens Bogrennek, aki a legcsodálatosabb és legigényesebb producer. Ami az ’export-Emmát’ illeti, megtiszteltetés, hogy a zeneipar elismeri az Amorphist egy ilyen díjjal. Több mint 30 éve exportáljuk a finn metal zenét.”

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw