SILENT SKIES – Zongora, ének, vonósok és szívszorító őszinteség

Nectar címmel megjelent és végig is hallgatható a második album a Silent Skies projekttől, amelyet a svéd Evergrey főnöke a klasszikus képzettségű zongoristával és zeneszerzővel, Vikram Shankarral (Redemption) hozott össze pár éve. A filmzenés, hangulatos, ambient jellegű zenét játszó Silent Skies debütáló albuma 2020 végén látott napvilágot.

“Az egyenesen a szívből jövő, határtalan Nectar olyan hangzásokkal varázsolja el a hallgatót, amelyben a színtiszta költészetet szelíd ragyogás veszi körül. Olyan producerek és zeneszerzők hatása ötvöződik a zenében, mint Olafur Arnalds, Nils Frahm és Ludovico Einaudi, olyan zenekarokra emlékeztető megoldásokkal, mint a Sigur Rós és az Anathema.”


Vikram Shankar:A Nectar albumunk megjelenését a Let It Hurt klipjével ünnepeljük. A videót kedves barátunk, Patric Ullaeus rendezte, páratlan művészi érzékkel. A Let It Hurt volt az egyik első zenénk, ami a Nectarhoz megszületett, amolyan drámai katalizátora volt mindannak, ami utána jött. Amikor visszahallgattuk az elkészült dalt, egyből intuitív víziókat kaptunk néhány olyan új területről, amit a Nectarnak le kellett fednie. Mondhatni, ablakot nyitott az új hangzásbeli lehetőségekre, ugyanakkor vissza is utal a Silent Skies intim magjára, amit a rajongók már jól ismernek: zongora, ének, vonósok és szívszorító őszinteség. Reméljük, hogy a Nectar legalább annyira tetszik majd nektek, mint amennyire mi élveztük az elkészítését!


SILENT SKIES – Let It Hurt (a 2022-es Nectar albumhoz)SILENT SKIES – Nectar (a 2022-es album)01. Fallen From Heart
02. Taper
03. Neverending
04. Let It Hurt
05. The One
06. Leaving
07. Cold
08. Better Days
09. Closer
10. Nectar
SILENT SKIES – Leaving (a 2022-es Nectar albumhoz)
SILENT SKIES – Taper (a 2022-es Nectar albumhoz)
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.