Skip to content

HELLOWEEN – Kai Hansen besokallt, de aztán kénytelen volt pontosítani kommentjét

Kai Hansen, a Hellowen gitárosa (Gamma Ray is, persze) kénytelen volt pontosító posztot közzétenni, a hétvégén ugyanis kommentelni merészelt a jobboldali AfD párt egyik ismert politikusának, Alice Weidelnek a Facebook oldalán, felszólalva Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter, illetve egy esetleges kötelező védőoltás ellen. Ráadásul a szóhasználata is nagyon helytelen volt…

Kai Hansen eredeti kommentje Alice Weidel FB-profilján: Az a vehemencia, amellyel Lauterbach úr a kötelező védőoltások nélkülözhetetlenségét propagálja, anélkül, hogy megemlítené az oltások kockázatait és a bizonyított haláleseteket, arra utal, hogy ez az ember vagy teljesen elmebeteg, vagy csapdába esett, netán annyira elkötelezte magát a gyógyszeripar mellett, hogy döntenie kell a teljes nihilbe vezető pusztulás vagy a MINDEN eszközzel való végső győzelem között.”

A „végső győzelem” (endsieg) kifejezést a náci propaganda is használta, Hansen kommentjét emiatt is sok bírálat érte, ahogy amiatt is, hogy egy AfD-s politikus oldalára kommentelt. Kai Hansen azóta egy közleményt tett ki a Facebook oldalára, amelyben bocsánatot kért a kifejezés használatáért, és hangsúlyozta, hogy nem támogatója az AfD-nek:

Pontosítás Alice Weidel oldalán tett megjegyzésemhez:

Nem vagyok sem az AfD, sem más párt támogatója. Számomra a totalitarianizmus a zászlólengetéssel kezdődik. Nem pártok, oldalak alapján ítélek meg másokat, hanem aszerint, hogy van-e értelme annak, amit mondanak, ezért mindig meghallgatom az összes oldalt, és azok alapján alakítok ki véleményt.

A hozzászólásomat Wagenknecht asszony vagy Gysi úr
(ők egy balos párt, a Die Linke politikusai – a szerk.) oldalára is írhattam volna, sajnos nem tettem meg. Véleményem Lauterbach úrról és az oltásról, mint a világjárványból kivezető egyetlen útról, továbbra is érvényes.

Abban a pillanatban egyszerűen elöntött az epe, mert láttam az egyik beszédét. Mi, zenészek, már két éve nem tudunk fellépni, s ez óriási frusztrációt és dühöt okoz.

Számos országban véget vetnek az intézkedéseknek, Németország és kormánya pedig a kötelező oltás felé halad, ami nyilvánvalóan nem fog változtatni a nagy koncertek helyzetén.

Az ‘endsieg’ szó használata természetesen durva hiba volt, és csak egy cinikus megjegyzésnek szántam, tekintettel arra a vehemenciára, amellyel L. úr ragaszkodik az elképzeléseihez. Nem voltam tisztában azzal, hogy milyen következményei vannak e kifejezés használatának, különösen egy jobboldali pártoldalon. Elnézést kérek ezért.

Akik ismerik a szövegeimet, tudják, hogy számomra a szabadság és a meg nem felelés mindig is nagyon fontos volt és lesz. A kényszer soha nem megoldás, annak mindig egy totalitárius struktúra a vége, akár balról, akár jobbról, akár felülről, akár alulról…

És most pedig felveszem az alusisakomat, és egy kicsit elbeszélgetek a földönkívüli barátaimmal.


Béke!

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw