Skip to content
☆☆☆☆☆
METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA
☆☆☆☆☆

SHAWN SMITH – 53 ÉVES KORÁBAN ELHUNYT A SEATTLE-SZÍNTÉR KIVÁLÓ ÉNEKESE, ZENÉSZE

53 éves korában elhunyt Shawn Smith énekes, dalszerző, multihangszeres, aki olyan Seattle-beli csapatokban zenélt, mint a Brad (a Pearl Jam gitárosával, Stone Gossarddal), a Satchel vagy a Pigeonhed (többek között a Soundgarden gitárosával, Kim Thayillal), de a Malfunkshunben is énekelt 2006 és 2011 között (Andy Wood utódjaként). Halálát a hírek szerint cukorbetegségével kapcsolatos komplikációk okozták. Shawn ugyanazon a napon hunyt el, április 5-én, mint Kurt Cobain (1994) és Layne Staley (2002).

Mike Inez az Alice In Chains-ből: „Isten veled, barátunk, Shawn Smith! Egyike a hatalmas Seattle-hangoknak. Nyugodj békében, testvérember!”

A Grungery.hu főszerkesztője, Pintér Miklós is megemlékezett Shawnról:

„2016 novemberében úgy volt, hogy találkozunk és interjúzunk Seattle-ben. Aztán valamiért mégsem jött össze a dolog. Tavaly aztán megint lett volna esély rá. A száma a mai napig a telefonomban van. ‘Yes, we need to meet in the next day or two though as I am leaving Monday for 2 weeks. My number is …’ – írta nekem 2016. november 25-én.

A Brad Interiors című lemezét 1997-ben hetekig, megállás hallgattam. Secret Girl, ó, micsoda nyitódal! Aztán 2015-ben, egy Everett-beli Malfunkshun koncerten megvásároltam a zenekar egyetlen olyan albumát, amin nem Andy Wood, hanem ő énekelt. Egy remekmű: senki sem tudta volna jobban, hitelesebben előadni az Andy korábbi szövegei alapján készült szerzeményeket, mint ő. Csodálatos kiadvány!

Elkezdtem gyűjteni a lemezeit. Ősszel végre az utolsó, hiányzó darabot, egy Brad/Satchel split albumot is megszereztem a gyűjteményembe. Ahogyan a Satchel Family albumát is, rajta a hihetetlen Criminal Justice-szal, vinylen. Egy interjúban mesélt nekem róla Szarka Joseph barátom. Máig hálás vagyok neki azért, hogy olyan szeretettel tette!

Az utóbbi években nem ment jól Shawn sora. Talán ezért is kerülte a találkozásokat. Ő volt Shawn Smith (1965-2019), a Brad, a Satchel, a Pigeonhead és a Malfunkshun csodálatos énekese és zongoristája.

Nyugodj békében, Shawn!”

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 348 – 2022/11-2023/1
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ALTZI
  All Eyes On Me
 2. LAMB OF GOD
  Omens
 3. ARCHITECTS
  The Classic Symptoms Of A Broken Spirit
 4. STRYPER
  The Final Battle
 5. LOST SOCIETY
  If The Sky Came Down
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. 156/SILENCE
  Narrative
 2. BOSTON MANOR
  Datura
 3. ASCENT OF AUTUMN
  Awakened
 4. SOMEHOW JO
  Scales & Details
 5. THEM
  Fear City
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. IGNITE
  Our Darkest Days
 2. KING'S X
  Three Sides Of One
 3. PARKWAY DRIVE
  Darker Still
 4. ALEXISONFIRE
  Otherness
 5. ONE BAD SON
  Black Buffalo
HAJÓGYÁR x hw