Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

SHAWN SMITH – 53 ÉVES KORÁBAN ELHUNYT A SEATTLE-SZÍNTÉR KIVÁLÓ ÉNEKESE, ZENÉSZE

53 éves korában elhunyt Shawn Smith énekes, dalszerző, multihangszeres, aki olyan Seattle-beli csapatokban zenélt, mint a Brad (a Pearl Jam gitárosával, Stone Gossarddal), a Satchel vagy a Pigeonhed (többek között a Soundgarden gitárosával, Kim Thayillal), de a Malfunkshunben is énekelt 2006 és 2011 között (Andy Wood utódjaként). Halálát a hírek szerint cukorbetegségével kapcsolatos komplikációk okozták. Shawn ugyanazon a napon hunyt el, április 5-én, mint Kurt Cobain (1994) és Layne Staley (2002).

Mike Inez az Alice In Chains-ből: „Isten veled, barátunk, Shawn Smith! Egyike a hatalmas Seattle-hangoknak. Nyugodj békében, testvérember!”

A Grungery.hu főszerkesztője, Pintér Miklós is megemlékezett Shawnról:

„2016 novemberében úgy volt, hogy találkozunk és interjúzunk Seattle-ben. Aztán valamiért mégsem jött össze a dolog. Tavaly aztán megint lett volna esély rá. A száma a mai napig a telefonomban van. ‘Yes, we need to meet in the next day or two though as I am leaving Monday for 2 weeks. My number is …’ – írta nekem 2016. november 25-én.

A Brad Interiors című lemezét 1997-ben hetekig, megállás hallgattam. Secret Girl, ó, micsoda nyitódal! Aztán 2015-ben, egy Everett-beli Malfunkshun koncerten megvásároltam a zenekar egyetlen olyan albumát, amin nem Andy Wood, hanem ő énekelt. Egy remekmű: senki sem tudta volna jobban, hitelesebben előadni az Andy korábbi szövegei alapján készült szerzeményeket, mint ő. Csodálatos kiadvány!

Elkezdtem gyűjteni a lemezeit. Ősszel végre az utolsó, hiányzó darabot, egy Brad/Satchel split albumot is megszereztem a gyűjteményembe. Ahogyan a Satchel Family albumát is, rajta a hihetetlen Criminal Justice-szal, vinylen. Egy interjúban mesélt nekem róla Szarka Joseph barátom. Máig hálás vagyok neki azért, hogy olyan szeretettel tette!

Az utóbbi években nem ment jól Shawn sora. Talán ezért is kerülte a találkozásokat. Ő volt Shawn Smith (1965-2019), a Brad, a Satchel, a Pigeonhead és a Malfunkshun csodálatos énekese és zongoristája.

Nyugodj békében, Shawn!”

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.