SABATON – Végighallgatható az új album: The War To End All Wars

The War To End All Wars címmel megjelent és végig is hallgatható az új Sabaton stúdióalbum, amelynek témája, akárcsak az elődje, a 2019-es The Soundtrack to the Great War esetében, az első világháború.

Úgy volt, hogy március közepén a Budapest Arénában játszik majd a Sabaton, a The Hu és a Lordi társaságában, azonban a komplett Európa-turnét kénytelenek voltak augusztusra halasztani. Az új dátum: 2022. augusztus 20., a helyszín a Barba Negra, a The Hu és a Lordi helyett majd új vendégzenekarokat fognak bejelenteni.


www.facebook.com/sabaton
SABATON – The War To End All Wars (a 2022-es album)


01. Sarajevo
02. Stormtroopers
03. Dreadnought
04. The Unkillable Soldier
05. Soldier Of Heaven
06. Hellfighters
07. Race To The Sea
08. Lady Of The Dark
09. The Valley Of Death
10. Christmas Truce
11. Versailles
Az új dal főhőse Carton de Wiart, aki 1880-ban született egy belga nemesi családban, majd álnéven lett katona a második búr háborúban, ahonnan súlyos sérülésekkel tért haza, de ez nem akadályozta meg abban, hogy az I. világháborúban már a saját nevén, honosított állampolgárként harcoljon a brit hadseregben. Ezúttal a karján és az arcán sebesült meg, az egyik szemét is elveszítette.

“Őszintén hiszem, hogy ezt áldásnak tekintette – mondta róla egykori parancsnoka -, mivel lehetővé tette számára, hogy Szomáliföldről Európába jusson, ahol szerinte az igazi akció zajlott.”

A nyugati fronton, a második ypres-i csatában fekete szemfedőt viselt az üres szemgödre felett, akkor a bal keze sérült súlyosan. Az orvosok nem voltak hajlandóak amputálni a kezét, két ujját vesztve ment vissza harcolni, később azonban a keze többi részét is amputálni kellett. Hősiességéért Viktória-keresztet is kapott.

Természetesen a második világháborúból sem maradt ki. Veteránként, 60 éves korában a repülőgépét lelőtték a Földközi-tenger felett, de kiúszott a partra, ahol az olaszok fogságba ejtették. Mellesleg a két háború között Litvániában is túlélt egy repülőszerencsétlenséget. Az olasz fogság sem tudta megállítani, többször is próbált megszökni, és egyszer nyolc napon át keresték. Carton de Wiart túlélte ezt a háborút is, 1947-ben vonult nyugdíjba, addig altábornagyként szolgálta a briteteket.

Nagy-Britannia “megölhetetlen” katonája nem törődött sem a fájdalommal, sem a halállal.SABATON – The Unkillable Soldier
(a 2022-es The War To End All Wars albumhoz)


Örömmel értesítjük a rajongókat, hogy a SABATON – The Tour To End All elnevezésű turnéjának átütemezett időpontjai bejelentésre kerültek, a budapesti fellépés 2022. augusztus 20-án, új helyszínen, a Barba Negrában kerül megrendezésre.

Sajnos a The Hu, valamint a Lordi zenekarok az új időpontban nem turnéznak a SABATONNAL, további előzenekarok bejelentésére a későbbiekben kerül sor.A megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új dátumra, Önnek további teendője nincs. Mivel a Barba Negrában ülőhely nem áll rendelkezésre ezért a már megvásárolt I.-es kategóriájú ülőhelyek a kiemelt állóhelyekre, a II.-es kategóriájú ülőhelyek pedig a normál állóhelyekre érvényesek.

Abban az esetben, ha az új időpont vagy a helyszín nem felel meg Önnek, kérjük jelezze jegyvisszaváltási szándékát 2022. április 15-én éjfélig a refund@funcode.hu email címen, ahol igénye beérkezte után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot a további teendőkkel kapcsolatban.

Rock1

Pär Sundström basszusgitáros:A Christmas Truce után most itt egy újabb dal, amely az új albumunk sokszínűségét mutatja. Az előzetes meghallgatások során a legtöbb ember ezt a számot emelte ki, és tudjuk mi is, hogy egy nagyon jól énekelhető, erőteljes himnusz lesz a jövőbeli koncerteken. Szóval tanulmányozzátok a szöveget és gyertek el valamelyik koncertre!

“Magasan fent az Alpokban, közel az éghez, a legszélsőségesebb körülmények között harcoltak és védték a határokat a férfiak az első világháború alatt. A Soldier Of Heaven azoknak a bátor katonáknak a történetét meséli el, akik halálra fagytak, és akiknek a holttestét a mai napig őrzi a hó…

A White Friday (Fehér péntek) az I. világháború olasz frontján történt, 1916-ban, amikor egy lavina lezúdult a Marmolada-hegyen lévő osztrák-magyar laktanyára, és 270 katona vesztette életét. Ugyanezen a napon további lavinák sújtották az olasz és más osztrák-magyar állásokat, több száz ember halálát okozva. Egyes beszámolók szerint mindkét fél szándékosan lőtt lövedékeket a meggyengült hótakarókba, hogy megpróbálja maga alá temetni a másik felet.

SABATON – Soldier Of Heaven
(a 2022-es The War To End All Wars albumhoz)


1914. december 25-én váratlanul elhallgattak a fegyverek az első világháború nyugati frontján, a lövészárkok lakói pedig karácsonyi dalok éneklésébe kezdtek, és előmásztak állásaikból, hogy a semleges zónában ajándékokat cseréljenek ellenségeikkel. Így esett az 1914. évi ‘karácsonyi fegyverszünet’, mely a háborúk történetében a lovagiasság és a humanitás egyik utolsó szép példája volt.SABATON – Christmas Truce
(a 2022-es The War To End All Wars album előzeteseként)


SABATON – The War To End All Wars
(03/04 – Nuclear Blast)

01. Sarajevo
02. Stormtroopers
03. Dreadnought
04. The Unkillable Soldier
05. Soldier Of Heaven
06. Hellfighters
07. Race To The Sea
08. Lady Of The Dark
09. The Valley Of Death
10. Christmas Truce
11. Versailles
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.