BLEED FROM WITHIN – Jön a hatodik album, dal- és klippremier: Levitate

I Am Damnation címmel tavaly novemberben egy klippel kísért új dallal jelentkezett a modern metal vonalas skót Bleed From Within. A csapat ötödik albuma, a Fracture tavaly májusban jött ki a Century Mediánál, most pedig már azt is tudni lehet, hogy az új albumuk Shrine címmel érkezik majd június 3-án. És van egy második előzetes dal is, a klippel kísért Levitate.

A Shrine anyagát az angliai Bathban található Real World stúdióban, valamint a zenekar angliai főhadiszállásán rögzítették, a keverést pedig Adam “Nolly” Getgood és a barcelonai Sebastian Sendon végezte.

A Shrine a zenélés iránti elkötelezettségünk hangzásbeli megtestesülése, egyúttal mindazt reprezentálja, amin keresztülmentünk, hogy oda juthassunk, ahol ma vagyunk. Messze a legnagyobb kihívást jelentő albumunk, egyben a kitartásunk bizonyítéka is.

A dalírás folyamatára “a társadalom legsötétebb pillanatai” is komoly hatást gyakoroltak.

A hazugságok. Az egyenlőtlenség. Az erőszak. Egyszerűen nem tudtuk felfogni. Végül a Shrine jelentette számunkra a káosz láttán bennünk felgyülemlett dühből kivezető utat. Okot adott arra, hogy reggelente felkeljünk az ágyunkból.

A zenekarunk folyamatosan fejleszti önmagát, ez mindig így volt, mindig így lesz; őszintén mondhatjuk, hogy a Shrine valóban a legjobb munkánk. Ez minden, amit zenekarként valaha is el akartunk érni.www.facebook.com/bleedfromwithinbandBLEED FROM WITHIN – Levitate (a 2022-es Shrine albumhoz)Az I Am Damnation klipjét Pavel Trebukhin rendezte, a dal keverését pedig Adam “Nolly” Getgoodra bízták.

Ali Richardson dobos:Az I Am Damnation egy új fejezet nyitánya számunkra, egy hangzásbeli kísérlet, egyben ízelítő abból, amit az új szerződésünk hoz majd. Nagyon izgatottan várom a jövőt, és alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek, min dolgozunk.BLEED FROM WITHIN – I Am Damnation (a 2022-es album előzeteseként)BLEED FROM WITHIN – Shrine
(06/03 – Nuclear Blast)

01. I Am Damnation
02. Sovereign
03. Levitate
04. Flesh And Stone
05. Invisible Enemy
06. Skye
07. Stand Down
08. Death Defined
09. Shapeshifter
10. Temple Of Lunacy
11. Killing Time
12. ParadiseKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.