SABATON – Új dal a “megölhetetlen” katonáról

The War To End All Wars címmel március 4-én jelenik meg az új Sabaton stúdióalbum, amelynek témája, akárcsak az elődje, a 2019-es The Soundtrack to the Great War esetében, az első világháború. Harmadik előzetesként már itt is van a svéd csatametalosok új nótája, a The Unkillable Soldier, amelyhez este érkezik majd a klip is.


Az új dal főhőse Carton de Wiart, aki 1880-ban született egy belga nemesi családban, majd álnéven lett katona a második búr háborúban, ahonnan súlyos sérülésekkel tért haza, de ez nem akadályozta meg abban, hogy az I. világháborúban már a saját nevén, honosított állampolgárként harcoljon a brit hadseregben. Ezúttal a karján és az arcán sebesült meg, az egyik szemét is elveszítette.

“Őszintén hiszem, hogy ezt áldásnak tekintette – mondta róla egykori parancsnoka -, mivel lehetővé tette számára, hogy Szomáliföldről Európába jusson, ahol szerinte az igazi akció zajlott.”

A nyugati fronton, a második ypres-i csatában fekete szemfedőt viselt az üres szemgödre felett, akkor a bal keze sérült súlyosan. Az orvosok nem voltak hajlandóak amputálni a kezét, két ujját vesztve ment vissza harcolni, később azonban a keze többi részét is amputálni kellett. Hősiességéért Viktória-keresztet is kapott.

Természetesen a második világháborúból sem maradt ki. Veteránként, 60 éves korában a repülőgépét lelőtték a Földközi-tenger felett, de kiúszott a partra, ahol az olaszok fogságba ejtették. Mellesleg a két háború között Litvániában is túlélt egy repülőszerencsétlenséget. Az olasz fogság sem tudta megállítani, többször is próbált megszökni, és egyszer nyolc napon át keresték. Carton de Wiart túlélte ezt a háborút is, 1947-ben vonult nyugdíjba, addig altábornagyként szolgálta a briteteket.

Nagy-Britannia “megölhetetlen” katonája nem törődött sem a fájdalommal, sem a halállal.Úgy volt, hogy március közepén a Budapest Arénában játszik majd a Sabaton, a The Hu és a Lordi társaságában, azonban a komplett Európa-turnét kénytelenek voltak január közepén későbbre halasztani. Várjuk az új dátumot!

A közelgő Sabaton turné koncertjei – köztük a 2022. március 13-ra meghirdetett budapesti fellépéssel – későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. A megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek lesznek az új dátumra, amely hamarosan bejelentésre kerül.

A zenekar a következőket üzeni a rajongóinak:
A jelenleg több országban fennálló, élő koncertekre és utazásokra vonatkozó korlátozások miatt kénytelenek vagyunk elhalasztani a 2022 márciusára és áprilisára tervezett európai turnénkat. Az új időpontokat már lefoglaltuk, amint az összes részlet a helyére kerül, bejelentjük őket. Addig is maradjatok velünk, a jegyeitek érvényesek lesznek a koncertre!

Amennyiben nem szeretnétek megvárni a tervezett budapesti koncert új időpontjának bejelentését, a jegy árának visszatérítésére is van lehetőség. Amint további információval rendelkezünk a koncerttel kapcsolatban, azonnal jelezni fogjuk.Ha élni kívántok ezzel a lehetőséggel, kérjük jelezzétek azt a refund@funcode.hu email címen, ahol igényetek beérkezte után kollégáink felveszik veletek a kapcsolatot a további teendőkkel kapcsolatban. A ROCK1 online felületén vásárolt belépőjegyek visszaváltási igényét kérjük, a jegyet tartalmazó e-mailre válaszolva jelezzétek felénk.Nagyon sajnáljuk és megértéseteket kérjük!” – H-Music.


www.facebook.com/sabaton
SABATON – The Unkillable Soldier
(a 2022-es The War To End All Wars album előzeteseként)

Pär Sundström basszusgitáros:A Christmas Truce után most itt egy újabb dal, amely az új albumunk sokszínűségét mutatja. Az előzetes meghallgatások során a legtöbb ember ezt a számot emelte ki, és tudjuk mi is, hogy egy nagyon jól énekelhető, erőteljes himnusz lesz a jövőbeli koncerteken. Szóval tanulmányozzátok a szöveget és gyertek el valamelyik koncertre!

“Magasan fent az Alpokban, közel az éghez, a legszélsőségesebb körülmények között harcoltak és védték a határokat a férfiak az első világháború alatt. A Soldier Of Heaven azoknak a bátor katonáknak a történetét meséli el, akik halálra fagytak, és akiknek a holttestét a mai napig őrzi a hó…

A White Friday (Fehér péntek) az I. világháború olasz frontján történt, 1916-ban, amikor egy lavina lezúdult a Marmolada-hegyen lévő osztrák-magyar laktanyára, és 270 katona vesztette életét. Ugyanezen a napon további lavinák sújtották az olasz és más osztrák-magyar állásokat, több száz ember halálát okozva. Egyes beszámolók szerint mindkét fél szándékosan lőtt lövedékeket a meggyengült hótakarókba, hogy megpróbálja maga alá temetni a másik felet.

SABATON – Soldier Of Heaven
(a 2022-es The War To End All Wars album előzeteseként)


1914. december 25-én váratlanul elhallgattak a fegyverek az első világháború nyugati frontján, a lövészárkok lakói pedig karácsonyi dalok éneklésébe kezdtek, és előmásztak állásaikból, hogy a semleges zónában ajándékokat cseréljenek ellenségeikkel. Így esett az 1914. évi ‘karácsonyi fegyverszünet’, mely a háborúk történetében a lovagiasság és a humanitás egyik utolsó szép példája volt.SABATON – Christmas Truce
(a 2022-es The War To End All Wars album előzeteseként)


SABATON – The War To End All Wars
(03/04 – Nuclear Blast)

01. Sarajevo
02. Stormtroopers
03. Dreadnought
04. The Unkillable Soldier
05. Soldier Of Heaven
06. Hellfighters
07. Race To The Sea
08. Lady Of The Dark
09. The Valley Of Death
10. Christmas Truce
11. VersaillesKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.