HIGH ON FIRE – Matt Pike új szólódala, vendég: Brent Hinds a Mastodonból

A High On Fire frontembere, Matt Pike február 18-án jelenteti meg az első szólóalbumát, a Pike Vs. The Automaton című lemez második előzetese pedig a videóval kísért Land dal, amelyben a Mastodonból Brent Hinds a vendég.

Matt Pike:A Land azután született, hogy hazajöttem egy turnéról. Olyan, mint egy régi blues dal. Úgy is képzeltem el, ahogy egy csomó öregember egy metróban doo-wopot játszik. Olyan, mint egy two-step, amire anno anyám táncolt, vagy mint egy country western.

A depresszióról és a nehéz életről szól. Később eljátszottam a dalt Brentnek a Mastodonból, aki eljött Portlandbe, hogy jammeljünk. Oda is pakolt egy füstölgő Billy Gibbons szólót!

Brent másik zenekarából, a West End Motelből Steve McPeeks bőgőzik benne, nagybőgőn, hol pengetve, hol vonóval, és ez igazi mélységet adott a dalnak.

Soha nem írtam, soha nem vettem fel ilyen számot, és nem is csináltam még soha semmit ilyen menőre, mint amilyen lett. Ez valami teljesen más.

Matt Pike a dobos Jon Reiddel közösen írta a dalokat, a producer pedig Billy Anderson volt. Lesznek vendégek is a Pike Vs. The Automaton albumon: Alyssa Maucere-Pike (Lord Dying, Grigax), Chad “Chief” Hartgrave, Brent Hinds (Mastodon), Steve McPeeks (West End Motel), Josh Greene (El Cerdo), Todd Burdette (Tragedy), valamint Jeff Matz a High On Fire-ből.

Matt:Nem az óriási egóm miatt kapta az album a Pike Vs. The Automaton címet. Billy és Jon azt mondta: ‘Haver, a saját nevedet kellene használnod most, hiszen ez a te szólóprojekted, én viszont nagyon ellenkeztem. Az Automaton a görög mitológiában egy gép, Talos vagy Talon is egy óriási automaton volt, amely Krétát védte a kalózoktól, a betolakodóktól. Ez a nagy gépezet jelenleg az emberiség ellen dolgozik. Aztán ott a Jason és az argonauták című film, amelyben Jasonnek és az argonautáknak meg kell küzdeniük ezzel a nagy gépfickóval. Alapvetően az album címe metaforikusan azt mondja, hogy Pike a világ ellen.

Tulajdonképpen egy pszichedelikus rocklemezt készítettem, ami szerintem bejöhet a Sleep és a High on Fire rajongóknak. De ha netán nem vagy Sleep- vagy High On Fire-rajongó, akkor is tetszhet. Szerintem mindenképpen érdekes lett; van benne D-beat punk, two-step… minden van benne, és mégis működik együtt, nem hangzik furcsán. Ez csupán egy nem hétköznapi pszichedelikus rocklemez.

Ez a járvány egyszerűen megőrjített. Nagyon, nagyon nyomorúságos volt minden. És ott voltak még a portlandi zavargások is, a politikai szarságok… Csapdába estem a garázsomban, máshova el sem tudtam menni, nem tudtam a High on Fire-rel jammelni, sem ezt, sem azt csinálni, repülni sem lehetett sehova. Megőrültem… Jon Reid barátom, aki a Lord Dying eredeti dobosa volt, Portlandbe költözött, és mivel a feleségem zenekarában dobolt, így a cuccát nálam állította fel. Végül azt mondtam neki: ‘Cimbora, nem akarsz átjönni jammelni?’. Csessze meg, csináljunk együtt valamit, demózgassunk, tegyünk úgy, mintha tinédzserek lennénk, érted?
MATT PIKE – Land (a 2022-es Pike vs. The Automaton albumhoz)

MATT PIKE – Alien Slut Mum (a 2022-es Pike vs. The Automaton albumhoz)

MATT PIKE – Pike Vs. The Automaton
(02/18 – MNRK Heavy)

01. Abusive
02. Throat Cobra
03. Trapped In A Midcave
04. Epoxia
05. Land
06. Alien Slut Mum
07. Apollyon
08. Acid Test Zone
09. Latin American Geological Formation
10. Leaving The Wars Of WoeKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.