Skip to content

POWERWOLF – Nagypénteki farkasok

Éppen, hogy sikerült megemésztenünk a legutóbbi nagylemezt, máris közölték velünk, hogy a német katolikus vérfarkasok egy különleges albumot adnak ki nagypénteken, nyáron pedig rövid időn belül másodszor fogják garantáltan tele tölteni a Barba Negrát. A helyzetet Falk Maria Schlegel billentyűssel elemeztük, aki még azt is elárulta, hogy a Powerwolf-feldolgozást készítő zenekarok közül melyik a kedvence… Hallelúja! Ámen!

Egy elég különleges lemezzel készültetek, amelyen van hat új dal és négy ritkaság. Ez a hat mind teljesen új kompozíció, vagy még az előző lemezről maradtak le?
„Vadiújak, sokkal később születtek, és nem is hiszek ebben, hogy az előző album bénaságait ki kellene adni. Egy lemezre minden rá szokott kerülni, amit erősnek érzünk, a maradék pedig csak ennyi, maradék… Nem véletlenül hagytuk le ezeket.
Amikor ezeket a dalokat megírtuk, még az volt az érzésünk, hogy sokkal több ideig nem tudunk rendesen turnézni. Ez szerencsére másképp történt, de akkor mindenképp kezdeni szerettünk volna magunkkal valamit. Hiányzott a zenélés, a zenésztársaim. Kiadtuk a Monumental Mass koncertlemezt, de utána nem láttam magam előtt, mi is fog történni, féltem tőle, hogy újra be kell húzni a kéziféket.
Ekkor határoztuk el, hogy összeülünk a srácokkal, találkozgattunk a próbateremben, csak hogy csináljunk valamit, történjen valami, éreznünk kellett, hogy nem a levegőben lógunk. Ekkor írtuk meg ezt a hat új dalt, viszont nem volt semmilyen tervünk, hogy mit is kezdjünk velük. Tegyük el őket a következő lemezre? Vagy adjuk ki egyesével, kislemezes dalokként?
Végül az utóbbi mellett döntöttünk, szépen lassan elkezdtük csepegtetni az új dalokat és kitaláltuk, hogy legyen belőlük egy különleges lemez, az Interludium, mert ez egy átvezetés a Call Of The Wild és a jövőre érkező új lemez között. Mivel kicsit kevésnek tűnt, hozzá csaptunk még pár ritkaságot, amit biztosan nagyon sokan nem hallottak még, illetve született egy második lemez is hozzá, amin ismét sok-sok zenekar dolgoz fel Powerwolf-dalokat. Szóval… az ötletből cselekvés lett, annyira, hogy már itt ülök és veled beszélgetek róla.” (nevet)

A nagypénteki megjelenés amúgy a leg­powerwolfosabb dátum, amit találhattatok!
„Jaja, gondoltuk passzolni fog… (nevet) Elég egyszerű oka van amúgy. A nagylemezeink mindig nyáron jelentek meg. Szóval mikor jött ez az ötlet, akkor hogy legyen valami két lemez között, akkor ehhez akartuk a megjelenést is igazítani. Tehát ha a nyári megjelenés az év közepe, akkor ez meg lehetne az év felének a közepe, és már tök közel volt nagypéntekhez, tökéletes Powerwolf megjelenési dátum!” (nevet)

Júniusban ismét visszatértek hozzánk, amit mi természetesen nagyon várunk, de mi másra számíthatunk tőletek még idén? A lemezmegjelenés mellett persze.
„A megjelenés, és a lemezbemutató koncert után irány az USA és Kanada, New York már most teltházas, és mivel ez az első, nagyon várom! Tök boldog vagyok, mert sosem jártunk ott, de már annyi pozitív visszajelzést hallok a tengerentúli rajongóktól, hogy alig várom, hogy nekik is játszhassunk! Pár hét pihi lesz utána, majd neki is látunk a következő lemeznek, mert jövőre mindenképpen ki szeretnénk hozni egy új teljes albumot. Addig videós tartalmakkal, klipekkel biztosan fogunk még jelentkezni, mint mondtam, sosem állunk le, nincs hétvége, vagy ilyesmi! (nevet) Nem is akarunk megállni, mert ez a szenvedélyünk. Komoly, sűrű évünk lesz tehát, a nyári fesztiválszezont sem hagyhatjuk ki, hozzátok is újra megyünk. De ennek az évnek a legnagyobb feladata az új dalok megírása és felvétele lesz, ez a következő nagy állomás, és már nagyon-nagyon várom.”

(A teljes interjú a 350. lapszámunkban olvasható.)

A zenekar június 4-én a piros Barbában koncertezik, a további fellépők egyelőre nem ismertek. Részletek a Facebookon: https://www.facebook.com/events/549586597077199

–x–

A 100 oldalas lapszám 1990 Ft-os áron kapható Budapesten a CD Pince, H-Music, Headbanger, MG Records, Solaris, Viking és Wave lemezboltokban, országosan a hipermarketekben, a benzinkutakon és az újságárusoknál, valamint digitális formában a Dimag és a Laptapír rendszerében.

Címlapon: JAMES HETFIELD / METALLICA

Tartalom: Accept ★ Between The Buried And Me ★ Dawn Of Darkness ★ Def Leppard ★ Enforcer ★ Firkin ★ From The Sky ★ Grand Mexican Warlock ★ Heavy Brains ★ Hollywood Rose ★ In Flames ★ Isole ★ Joe Satriani ★ Kamelot ★ Metallica ★ Om ★ Omen / Nagyfi László ★ Overkill ★ P. Mobil ★ Periphery ★ Powerwolf ★ Sír ★ SnailGardN ★ The 69 Eyes ★ The Hellfreaks ★ Tulus ★ Ville Valo

Rovatok: A jó, a rossz és a csúf (Kissin’ Dynamite) ★ Élő Fém ★ Hangerőmű ★ Hangpróba/Sokkoló Korongok/Sokkoló Extra ★ Hatásokk ★ Zenészfüllel (Alestorm/Gloryhammer)

Ajándék CD-k: SLOWMESH – III és SNAILGARDN – Comfort In Collapse

A lapszámhoz a CD-k mellett most egy korábbi Hammerworld magazin is jár ajándékba!

Kapcsolódó bejegyzések/interjúrészletek: https://hammerworld.hu/tag/hw350/

Ne felejtsd el a honlap Hangpróba rovatában pontozni a lapszám kiemelt albumait!

nka
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw