Skip to content

Old School No. 31

Havi Metal
Talán sokan meglepődtetek azon, hogy legutóbbi számunk hátsó borítóján magunkat, helyesebben azt a lehetőséget reklámoztuk, hogy miképp lehet lapunkban hirdetéseket elhelyezni. [..] Ma még az a helyzet, hogy mi nyomulunk a cégek nyakára – szinte eredménytelenül –, de hiszem, hogy pár éven belül már a cégek is rájönnek arra, hogy egy-egy horror/sci-fi/fantasy filmet vagy könyvet érdemes a Hammerben reklámozni, hiszen olvasóink közül rengetegen rajongói, akárcsak mi, szerkesztők ezeknek a műfajoknak is a rockzene mellett. (Lénárd László)

Forró Drót
– Lapzártakor hallottuk a lesújtó hírt az MTV-ben, miszerint Vince Neil és a Mötley Crüe útjai elváltak egymástól. Vince állítólag egyre elégedetlenebb volt a bedurvuló, bekeményedő, punkosodó Crüe-vel és szólópályára kíván lépni.
– A zavarodott agyú San Francisco-i Faith No More új albumán dolgozik, megjelenés: május.
– Dee Snider nem adja fel! A földbemerevedett Desperado után most Widowmaker néven dolgozik egy új bandával.
– A Psychotic Waltz két tagja, valamint a Deathrow gitárosa End Amen néven felvett egy albumot. Még ez év első harmadában meg kell jelennie az anyagnak.

A siker karmaiban
Miért szállnék be egy kib.szott halott dologba? Miért?! Megmondom. Egy nagyon-nagyon nagy rakás pénzért, amit elém helyeznek, megtenném – és ez a kib.szott igazság. Amit az ember mindig hall, hogy „csak a zenéért, pusztán a zenéért”, egy nagy büdös hazugság. Tök érdekes, hogy amint elkezdenek potyogni a tízfontos bankjegyek, mindjárt eszébe jut az embernek a War Pigs első sora! Haha! (Ozzy Osbourne)

Készülőben a friss anyag
Jól beilleszkedtem, de még mindig olyan újnak tűnik az egész. Talán azért is, mert ez az első lemez, amin íróként is szerepelhetek. Már többször is végighallgattam az új anyag nyers változatát, és az egész nagyon életképesnek tűnik. Visszajött a spontaneitás, ami talán már az előző lemezben is megvolt. Ebben a csapatban még mindig megvan az a bűvös szikra, ami ritka, ha egy együttes tizenkét éve zenél együtt. (Jannick Gers/Iron Maiden)

Svédek a Paradicsom felé
Néha kifejezetten jólesik kisebb klubokban játszani. Sokkal változatosabb és közelibb a kapcsolat a közönséggel. Persze az sem zavar minket, ha nagy arénákban, teltház előtt játszhatunk. Mi csupán egy hard rock csapat vagyunk, akik ugyanúgy érzik és megtapasztalják a pálya csúcspontjait, mint a hullámvölgyeit. (Joey Tempest/Europe)

Meztelenség és funk
Az emberek általában azért jönnek el a koncertjeinkre, hogy megnézzenek minket, feloldódjanak és tomboljanak, hogy elfelejtsék legalább néhány órára nyomorúságos létezésük minden problémáját. Lehetőségük van átélni egy csodálatos élményt velünk. Egy-egy ilyen koncert a legnagyobb örömök közé tartozik, amire csak gondolni tudok. (Anthony Kiedis/RHCP)

Az orvosi szak­zsargon mesterei
A humort, a tréfát sokan nem veszik le a szövegekből. Vannak, akik túl komolyan ítélnek meg bennünket. Azok, akik a bulikon máj- és epe­darabkákkal jelennek meg, vagy megcsonkított állatok fotóit küldik el nekünk, netán a nevünk felhasználásával sírokat ásnak ki, valahogy félreértenek bennünket… (Jeff Walker/Carcass)

Zenészfüllel
Ítéletnap (Ossian) – Csak nem az új Ossian? Ja, igen, a legutóbbi. A Tobola jól megtanult dobolni. Nagyon profi! Azért jó a zene, mert űrt tölt ki. Nagy szükség van rá. Sok Ossian-felvételt láttam, sokat tanultam annak idején Paksi Endré­től. A Maróthy k.rva jó gitáros. És ezt ismeretlenül mondom, mert nem nagyon találkoztam még vele. (Szendrei Zsolt/Sex Action)
Ahova lépsz (Sex Action) – Ez a Sex Action. A Viszlát Iván fesztiválon láttam őket, és k.rvára szimpatikus volt. Mert egyszerűen játszottak, nem játszották meg az eszüket. A keverés furcsa, de a zene jó. (Maróthy Zoltán/Ossian) 

Hangpróba Top 3

SIEGES EVEN: A Sense Of Change
…lehullanak az álarcok, elbuknak a hamis, álszent célok, nem marad más, csupán néhány hang az örökkévalóság számára… a zene gyönyörűsége remegve vibrál a hallgató tudatában… gazdagabb lett általa… őszinte érzésekkel tágult világa… (Szarka József)

MY SISTER’S MACHINE: My Sister’s Machine (Diva)
Ritka manapság az olyan csapat, amely amellett, hogy hallhatóan magában hordozza az igai nagyok stílusjegyeit, még valami eredetit is felmutat. A csapat két tényezőnek köszönhet sokat. Az egyik a jó nóták, melyeket az ember valahogy úgy jegyez meg, mint egy-egy Guns N’Roses-sikert. Nem kifejezetten a refrén marad meg, hanem az egész dal egyben, riffel, dobokkal, mindenestől. A másik a gondos és jól eltalált hangszerelés. (Cselőtei László)

CORROSION OF CONFORMITY: Blind
A COC célja nem volt más ezzel az albummal, mint a Black Sabbath és a Metallica által lefektetett alapokba új, gonosz dühöt injektálni. Ez nem MTV-metal, és nem egyhangú thrash, még csak abban sem vagyok biztos, hogy a HC-rajongók bele tudnak kapaszkodni valahol ebbe az anyagba, de egy tuti: ez egyike az utóbbi hónapok legkeményebb, legsúlyosabb lemezeinek. (Lénárd László)

KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw