MARILYN MANSON – Rágalmazási pert indított, szerinte hamisított bizonyítékokkal akarják lejáratni

Marilyn Manson rágalmazási pert indított egykori menyasszonya, Evan Rachel Wood színésznő, és annak partnere, Illma Gore ellen, valamint egy rövid közleményt is kiadott.

Eljön majd az idő, amikor többet tudok megosztani az elmúlt év eseményeiről. Addig is hagyom, hogy a tények magukért beszéljenek.

Ismert, hogy egy évvel ezelőtt Evan Rachel Wood, a Westworldből is ismert színésznő súlyos vádakat fogalmazott meg a közösségi médiában Mansonról, aki 2006 és 2010 között a párja volt. Wood korábban is beszélt arról, hogy párkapcsolati és nemi erőszakot élt át, de csak tavaly februárban nevezte meg Mansont, aki állítása szerint a kapcsolatuk során lelkileg, testileg és szexuálisan is bántalmazta. Vádjaihoz aztán több nő is csatlakozott, köztük Esmé Bianco is (Tróok harca). A balhé nyomán Mansonnak szakított a kiadója, az ügynöksége, a menedzsere, két tévés sorozatát (Amerikai istenek – Starz csatorna, Creepshow – AMZ csatorna) is elbukta, lényegében páriává vált.

Az HBO csatorna két hét múlva mutatja be Amy Berg kétrészes dokumentumfilmjét, a Phoenix Risingot, amely Wood nézőpontjából dolgozza fel a színésznő és Manson kapcsolatát.

Marilyn Manson a keresetében azt állítja, hogy Wood és Gore egy összehangolt kampányt szervezett ellene a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakkal. A keresetben szerepel az is, hogy Woodék FBI-ügynöknek adták ki magukat az interneten, többek között azért, hogy más nőket is rávegyenek, hogy álljanak elő hasonló vádakkal. Ennek érdekében utaltak egy állítólagosan hamis nyomozásra is, Gore pedig egy hamis e-mail fiókon keresztül online megszemélyesítette Mansont, az ő nevében küldött leveleket. Manson, azaz Brian Warner azt is állítja, hogy korábbi asszisztensén, Ashley Waltersen keresztül Gore hozzá tudott férni az e-mailjeihez, a közösségi médiás oldalaihoz, számos titkos jelszóhoz. Walters is egyike azoknak, akik jelenleg többek között szexuális zaklatásért perlik Mansont.

Manson verziója tehát lényegében az, hogy Woodék feltörték a számítógépét és a közösségi médiás fiókjait, továbbá létrehoztak egy hamis emailfiókot is, hogy azt a látszatot keltsék, mintha tiltott pornográf felvételeket küldözgetne. Továbbá azt is állítja, hogy FBI-ügynöknek adták ki magukat, és levelet hamisítottak az egyébként tényleg létező személy nevében. Manson szerint az ügyvédeinek minderre bizonyítékai is vannak.


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.