Skip to content

GHOST – Szöveges videóval itt a harmadik új dal: Twenties

Impera címmel március 11-én jelenik meg a svéd Ghost új albuma, harmadik előzetesként pedig a szöveges videóval kísért Twenties dallal lehet ismerkedni.

A Loudwire-nek korábban a főnök, Tobias Forge árult el egy-két érdekes részletet a stúdiózásról. Többek között azt is, hogy az Opeth gitárosa, Fredrik Åkesson (Krux, ex-Talisman stb.) játszotta fel a gitártémák jó részét a stúdióban.

Tobias Forge:…Egy kicsit mindenhez értek, ha tényleges zenélésről van szó. Tudok dobolni, basszusozni, gitározni, de nem vagyok virtuóz.

Ezúttal jött egy másik gitáros, aki magára vállalta azt a hatalmas feladatot, hogy lényegében mindent újra feljátsszon. Egész életemben gitároztam, de ellentétben a legtöbb gitárossal, akik sikeres zenekarokban játszanak, turnéznak, tehát folyton gitároznak, én egy csomó mást is csinálok, szóval szinte úgy érzem minden alkalommal, amikor újra nekilátok dalokat írni, demózni, rákészülni egy lemez felvételére, hogy gyorsan kell újra szintre hoznom magam.

A turnékon például többnyire dobolok, persze, egy hátsó próbateremben, ahol általában a bemelegítés zajlik. A napi gyakorlatok része, hogy egy órán át dobolok, a gitározásról viszont hajlamos vagyok megfeledkezni. Egy-egy lemez készítésekor valójában a demók diktálják, hogy mit kell játszani – mindig meg lehet fejteni a dolgokat, és van mód arra, hogy újrakezdjem, újra megcsináljam, hogy összerakosgassam a témákat.

Amikor azonban jött a tényleges feljátszás, egy barátom, Fredrik Åkesson, az Opeth gitárosa segített nekem. Fredrik az a fajta gitáros, aki minden nap öt órán át játszik. Elképesztően tehetséges. Köröket ver rám, bármit is rögzítek a demóknál, ráadásul ízzel, érzéssel gitározik.Az Impera album producere Klas Åhlund volt, a keverést pedig Andy Wallace végezte.
GHOST – Twenties (a 2022-es Impera albumhoz)A lemez második előzetese a Call Me Little Sunshine dal volt, amelynek klipjét Matt Mahurin rendezte. A videóban Ruby Modine amerikai színésznő, énekesnő és táncosnő közreműködik.

Birodalmunkat a régi hamvaiból építjük fel.GHOST – Call Me Little Sunshine (a 2022-es Impera albumhoz)


Manapság, amikor a felhők eltakarják a napot, és hemzsegnek a rossz előjelek, a Ghost ismét feltámad, és az eddigi legnagyobb egyesült királyságbeli és európai turnéjára indul.

2022 áprilisában és májusában a Grammy-díjas banda ismét felkantározza fekete lovait, hogy elvigye sötét extravaganciáját az arénákba.

A 2018-as A Pale Tour Named Death koncertkörút a történelmi Royal Albert Hallban kezdődött Londonban; régóta várt visszatérésként az Imperatour – Europe 2022 elnevezésű turnéval a Ghost ismét az Egyesült Királyságban indít, mielőtt megérkezne Európa legimpozánsabb koncerthelyszíneire.


Budapest Aréna: május 18.

Minden városban az Uncle Acid & The Dead Beats és a Twin Temple nyitja majd az estét.

GHOST – Hunter’s Moon (a 2022-es Impera album előzeteseként)

GHOST – Impera
(03/11 – Loma Vista Recordings)

01. Imperium
02. Kaisarion
03. Spillways
04. Call Me Little Sunshine
05. Hunter’s Moon
06. Watcher In The Sky
07. Dominion
08. Twenties
09. Darkness At The Heart Of My Love
10. Grift Wood
11. Bite Of Passage
12. Respite On The Spital Fields


KERESÉS
Hammerworld No. 350
kapható országszerte!
GYŰJTŐI KIADÁSOK
korábbi lapszámainkból
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. SUMO CYCO
  Bystander (dal)
 2. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 3. SET IT OFF
  Punching Bag (dal)
 4. FIFTH ANGEL
  When Angels Kill (dal)
 5. SHALLOW SIDE
  The Worst Kind (dal)
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. THY ART IS MURDER
  Join Me In Armageddon (dal)
 2. FUTURE PALACE
  Malphas (dal)
 3. KALLIAS (feat. OLE BØRUD)
  Mouthless Embassy (dal)
 4. HEART OF A COWARD
  Decay (dal)
 5. THE 69 EYES (feat. KAT VON D)
  This Murder Takes Two (dal)
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Pushit (dal)
 2. LAST IN LINE
  Ghost Town (dal)
 3. METALLICA
  Too Far Gone? (dal)
 4. BLESSED BY A BROKEN HEART
  Shots Fired (dal)
 5. C.O.C.
  On The Hunt (Lynyrd Skynyrd cover) (dal)
HAJÓGYÁR x hw