DAVE LOMBARDO – Ahogy megtudta, hogy Hoglan nincs már a Testamentben, rögtön jelentkezett

Dave Lombardo a SiriusXM Liquid Metal műsorában beszélt arról, hogy most hogyan lett újra a Testament dobosa. A Slayer legendás ütőse a Bay Area thrash csapat 1999-es The Gathering albumán már játszott Chuck Billyékkel, de a lemez rendes turnéján már nem ő dobolt, hanem Jon Allen (Sadus).

Arra a kérdésre, hogy kellett-e meghallgatáson részt vennie, Lombardo viccelve felelt:


“Csak átküldtem nekik egy linket a Wikipédia oldalamhoz. Ezeken a lemezeken doboltam, az egyik közülük a tiétek. Visszajöhetek?” (nevet)

Dave Lombardo már aznap megkereste a Testament-tábort, amikor kiderült, hogy baráti körülmények között elbúcsúztak Gene Hoglantől:


Még aludtam, amikor a feleségem szólt: ‘Hé, Gene most hagyta ott a Testamentet’. És a feleségem mindig mondogatta nekem, hogy alig várja, hogy összejöjjön egy ‘Gathering reunion’. Mert már két és fél, három évvel ezelőtt is beszéltünk erről – még a járvány előtt. Szóval még ki sem nyitottam az egyik szemem, és már írtam is Chuck Billynek: ‘Hé, haver, mi a helyzet?’ Nem tudom már pontosan, hogy mi volt az üzenet, de nagyon egyszerűre vettem: ‘Hé, mi történik nálatok?’. Ő meg azonnal visszahívott. Emlékszem, hogy a vonalban volt Tiffany (Chuck felesége), meg Chuck. És annyi volt az egész, hogy ‘Szia’… Ez egy nagyszerű pillanat volt. ‘Hé, itt vagyunk. Ez az a pillanat, amire vártunk’.

Dave szerint az időzítés tökéletes volt a visszatérésére.

Úgy nem történhetett volna meg ez a ‘The Gathering újraegyesülés’, hogy Gene kikerül a bandából, mondjuk azzal, hogy ‘Gene, most egy ideig Dave-vel megyünk tovább’. Semmi ilyesmi nem történt. Organikusan zajlott a dolog. És egy olyan időszakban történt, amikor a többi bandám, az a két bandám, a Mr. Bungle és a Dead Cross, amelyekben Mike Patton énekel, egy kis szünetet tart, amíg Mike egészséges nem lesz. A Suicidal Tendencies pedig mostanában nem sokat turnézik. Így hát maradt egy csomó fura kis projekt itt-ott, amelyeken a szabadidőmben dolgozom. Úgyhogy úgy éreztem, itt a megfelelő pillanat.

Tudom, hogy ez megtévesztő lehet, mert annyi különféle zenekarban játszom, de egy nap 24 órából áll, és én csak nyolc órát alszom, vagy hét-nyolc órát, így marad napi 16 órám. És nem pihenek szombaton meg vasárnap sem. Szóval ezen nem volt mit agyalni.Chuck Billy amúgy meglepődött, hogy Dave ilyen gyorsan jelentkezett náluk.

Rögtön akkor történt, a bejelentés után pár perccel. És Dave nem emlékszik rá, de az sms-ében egyszerűen csak annyi állt, hogy ‘Lombardo?’. Ez volt az üzenete. Én meg: ‘Most szórakozol velem. Tiffany, figyelj, Lombardo csak annyit írt nekem, hogy ‘Lombardo?’ És azonnal felhívtam: ‘Hé, haver, mi a helyzet?’ Ő meg: ‘Haver, hallottam a híreket’, mire én: ‘Én is hívtalak volna azonnal, de azt gondoltam, hogy ez talán túlzás lenne, mert tudom, hogy valószínűleg eléggé elfoglalt vagy a többi projekteddel’. Erre Dave: ‘Nem. Most nincs semmi komoly ügy, és nagyon szeretnék visszajönni. Beszéltünk korábban a The Gatheringről, hogy azzal turnézhatnánk. És most itt vagyunk… Valóra válhat, hogy eljátszhatjuk a The Gatheringet, ahogy arról már beszéltünk.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.