MÅNESKIN – Itt az olaszok vadonatúj dala: Supermodel

Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában. A már megvásárolt jegyek természetesen érvényesek az új dátumokra is.

Van azonban egy vadonatúj nótájuk, a Supermodel, amit Max Martin csúcsproducerrel (Britney Spears, Taylor Swift, The Weeknd, Lady Gaga stb.) készítettek.

A Supermodelt azután írtuk meg, hogy Los Angelesben a legcsodásabb hónapokat töltöttük el. Időnként meg is lepődtünk, mégis izgatottan tapasztaltuk, hogy az embereket mennyire érdekli a ‘híresség’ és a státusz gondolata, és hogy mennyien megszállottjai a kinézetüknek és a kapcsolataiknak.

Elképzeltünk egy rejtélyes Szupermodell karaktert. Egy igazán vagány, szórakoztató társasági embert, aki azonban a valóságban tele van problémákkal, szomorúsággal, aki rejtegeti a függőségét. Bizonyos értelemben szereted őt, mert tudja, hogyan kell jól érezni magát, ugyanakkor el is akarod kerülni, mert bajba sodorhat.


A 2021-es Eurovíziós Dalversenyt nagy meglepetésre a Måneskin nyerte meg a Zitti e buoni (Fogd be és viselkedj) című dalával, a legutóbbi sikernótájuk pedig a Mammamia címet kapta. A csapat második albuma, a Teatro d’ira: Vol. I nem sokkal az ED előtt jelent meg, a győzelem után pedig a korábbi Beggin’ feldolgozásukkal, valamint az I Wanna Be Your Slave dalukkal kerültek a sikerlisták élére.
MÅNESKIN – Supermodel (2022)
MÅNESKIN – Mammamia (2021)
MÅNESKIN – Beggin’ (The Four Seasons feldolgozás, 2021)


MÅNESKIN – I Wanna Be Your Slave
(a 2021-es Teatro d’ira: Vol. I albumhoz)

MÅNESKIN w/ IGGY POP – I Wanna Be Your Slave (2021)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.