Skip to content

Klasszikusok 1992 – Megadeth, Paradise Lost, Suicidal Tendencies, Trouble

MEGADETH: Countdown To Extinction
A technikás vonalat a Rust In Peace lemezzel csúcsra járató Megadeth karrierjében a Countdown volt az első meredekebb kanyar, amivel egyértelműen egy dallamosabb, közérthetőbb irányt vettek. Mindezt úgy, hogy az átmenet mégsem tűnt erőltetettnek, mivel a markánsabban megjelenő tradicionálisabb, közérthetőbb stílusjegyek ellenére a dalok agresszív éle sem tűnt el. MegaDave főnöki státusza egyértelmű, ám a végeredmény mégis kompakt zenekari munkaként hat.
— Schmidt Péter

PARADISE LOST: Shades Of God
A hármas Paradise Lost album megjelenésének idejére a zenekar a death/doom metal egyik alapcsapatává vált, és folyamatos útkeresésük során ekkor már új irányzatok körvonalazódását segítették elő. A Crying For Eternity még a jelen, az Embrace viszont már a jövő dallamait hordozta, utóbbiak az Iconban teljesedtek ki, és micsoda csodák következtek még a következő tíz évben!?
— Gáti Viktor

SUICIDAL TENDENCIES: The Art Of Rebellion
A Suicidal hatodik lemeze egy olyan megváltozott zenei közegbe érkezett, ami nem csak a hajmetal bandákat nyírta ki, hanem kicsit őket is. Annak ellenére, hogy ez a lemez nem fogyott olyan jól, mint két elődje, Mike Muir és csapata kiváló dalokkal pakolták tele a lemezt, elég csak a Nobody Hearsre gondolni. A The Art Of Rebellion mára szerintem legalább akkora klasszikus a csapat életművében, mint bármelyik korábbi anyaguk!
— Szénégető Richárd

TROUBLE: Manic Frustration
Az amerikai doomsterek legpszichedelikusabb és legfogósabb albuma, a metaltörténet egyik legkirályabb gitárpárosával (Bruce Franklin-Rick Wartell), s persze az egyedi hangú Eric Wagnerrel (R.I.P.). Rick Rubin producer (Slayer, Aerosmith stb.) tehet a nyers, élő hangzásról. Nincs gyengébb dal az anyagon, a zakatolós Come Touch the Sky-tól a tengermély, gyászos Donovan feldolgozásig (Breathe…) mind csúcs, de a Mood által feldolgozott ’Scuse Me visz mindent, nem véletlen, hogy a Mood/Magma Rise azt játszotta a Lénárd Laci emlékesten.
— Uzseka Norbert

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw