Skip to content

KING DIAMOND – A borzalmak folytatódnak (1989)

Mekkorát tévedhet az ember! Már éppen azt hihettük, hogy örökre feledésbe merültek… Hogy kik? Hát Ők, meg Missy, valamint a megátkozott nagymama. Landau, a véres bárd és a nem kevésbé véres tea. King Diamond visszatért, hogy új történeteket mondjon, friss zenével aláfestve!

Vessünk egy pillantást a sötét múltba: a Them című legutóbbi King Diamond-lemezt 1988-ban adták ki, s ez bizonyult a dán mesemondó legizgalmasabb történetének.

A történet magáról Kingről szólt, aki húgával Missyvel, édesanyjával, nagymamájával és Velük (e titokzatos démonokkal) élt egy megátkozott házban. Nagymamája, a démonoktól megszállott öregasszony megmutatta Kingnek az Ámon Ház titkát és így a rejtélyes lánc részévé vált. Megmagyarázhatatlan balesetek sora után végül is King az őrület transzában megölte nagyanyját. Elmegyógyintézetbe szállították, ahol kilenc évet kellett töltenie egy bizonyos Dr. Landau felügyelete alatt. Ezután King újabb kilenc esztendőt élt le teljes magányosságban. Egy különös elrendeltetés következtében King nem láthatta anyját e kilenc év alatt. Kinget kiengedték, s a történet itt fejeződik be úgy, hogy hősünk telefonhívást kap halott nagyanyjától, aki visszahívja a régi házba…

ÚJ BORZALMAK

King Diamond 1989 áprilisában bevette magát a Rumbo Recorders stúdióba, ahol olyan hírneves muzsikusok készítették lemezeiket, mint a Kiss, Dio, a Mötley Crüe, a Guns N’ Roses és a Ratt. King itt rögzítette Conspiracy című új lemezét Robert Falcaóval és Chris Tsangarides producerrel (aki többek között a Thin Lizzyvel, Ozzy Osbourne-nal és a Black Sabbathtal is dolgozott már!) S hogy King megérdemli a neves segítőgárdát, mit sem bizonyítja jobban, mint maga a történet.

Sajnos részletekbe nem bocsátkozhatunk ez alkalommal, de nagy vonalakban elárulhatjuk a lényeget.

King visszatér az öreg házba, abban a reményben, hogy találkozik nagyanyjával. Ám az az ajtónyitás után szertefoszlik. King megpróbálja a környékbeli sírokból előhívni húgát Missyt, azonban csak Ők tűnnek fel. King ördögi egyezséget köt a démonokkal. Visszakapja testvérét, ha a házat átadja a szellemeknek. Majd anyja kutatására ered. Megtudja, Dr. Landau azért tartotta fogva kilenc évig, mert az ő édesanyjával él együtt. Landau megígéri, King láthatja anyját nemsokára. Hősünk anyjára várva mély álomba zuhan, s álmában találkozik húgával. Missy elárulja, Dr. Landau feleségül akarja venni King anyját. King álmában ezért a legutóbb is használt bárddal meg akarja ölni a gyűlölt Dr. Landaut, ám az félreugrik és a balta King saját anyját szeli ketté. A torzó azonban nem hull a földre, a lábak tovább hordozzák a test alsó részét. Ám Missy figyelmeztetése hiábavalónak bizonyul. Megérkezik Landau és King anyja, aki valami furcsát tart a kezében. King elmondja a ház titkát, bemutatja anyját a démonoknak. Anyja természetesen őrültnek hiszi és a kezében tartott injekcióstűvel elaltatja. Dr. Landau Sammael paphoz megy, aki mindent elhisz a gonosz orvosnak s kijelenti: King veszélyt jelent az emberiségre, el kell pusztítani. Elhatározzák, elégetik Kinget és Missy sírjába temetik. King felébred az égetés közben, s nevetve kiáltja: „Ha majd a sötétség közeleg, minden alkalommal visszatérek a síromból, hogy kísértselek mindörökre… átkozott lotyó!” Majd a nevetés elhal, felcsendül a Them lemezről már ismert zenei betét.

NAGY TERVEK

King nagy méretekben gondolkodik.

„A rajongók hatalmas show-t láthatnak majd. Élőben láthatják a bárdos jelenetet, a koporsóégetést, sőt ezt még szagolhatják is! Olyan effektmesterekkel dolgozunk együtt, akik korábban Alice Coopernek és Michael Jacksonnak segítettek a színpadi jelenetek elkészítésében. Az ősz folyamán kezdődő turnén épp a nagy jelenetek miatt csak arénákban, nagy stadionokban lépünk fel. Múlt évben nem mehettünk európai turnéra a kis klubok miatt. A jegyárakért minőséget akarunk adni. A színpadon felépítjük az öreg házat, a temetőt, s szerepel majd Dr. Landau, a pap és az anya is. Reméljük a promoterünk meg tudja majd szervezni ezt a turnét Európában, és bízunk abban is, hogy a rajongók szívesen utaznak majd egy-két órával többet egy ilyen különleges koncert kedvéért. Ha a stadionokat nem sikerül lekötni, sajnos nem jövünk Európába. Ezúttal nem akarunk kompromisszumot kötni.”

„Szintén szó van a teljes történet megfilmesítéséről. Egy Boggs nevű cég rendkívül érdeklődik a film elkészítése iránt. De ez még egy kis időt igénybe vesz.”

King Diamond visszatért! Reméljük, Európát sem hagyja egy kis borzongás nélkül!

(Szöveg: Götz Kühnemund)

-x-

Kedves Olvasónk! Az utóbbi években már találkozhattál a magazinunkban az Old School rovattal, amelyben a harminc éve megjelent lapszámok tartalmából szemezgetünk érdekességeket. A Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával most elkezdtük feldolgozni az első (még Metal Hammer Hungarica, majd Új Metal Hammer H néven kiadott) évfolyamokat, amelyek ma már szinte kivétel nélkül elérhetetlenek papír formátumban. Akár nosztalgiából olvasod, akár információgyűjtés céljából, reméljük neked is legalább annyi örömet okoznak ezek az archív anyagok, mint nekünk. Jó szórakozást! 

METAL HAMMER HUNGARICA No. 5 (1989/5) – TARTALOM
HAVI METAL – Dörgedelmek
PRÁGAI METAL FESZTIVÁL – Running Wild, Stormwitch etc. akcióban
ALICE COOPER – Alice kiborítja a szemetet
POKOLI ESTE – Egy este a Pokolgéppel, pályázat, rejtvény
FORRÓ DRÓT – Új Kiss LP, Gillan kivált stb.
VENOM – A legfeketébb fém
HANGPRÓBA – Lion, Mr. Big, Silent Rage és a többiek
SOKKOLÓ KORONGOK – Fantasztikus albumszüret
EXUMER – Él és virul?
QUEEN – Ha ti akarjátok
DRI – A crossover ‘nagyapái’
COZY POWELL – A bérdobos
SÁMÁN – Lassan, de biztosan
METALLICA – Visszaemlékezések
KING DIAMOND – Konspiráció minden mennyiségben
MANOWAR – A királyok kora nem járt le
OSSIAN – A PeCsa-buli
ÉLŐ FÉM – Anthrax, Suicidal, Telegram, WASP, Motörhead
OBITUARY – Death a javából
ROCKKULTÚRA – Led Zep-könyv, dalszövegfordítási vetélkedő, Súgd Meg Nekünk
DEMONSTRÁCIÓ – Az underground él!
HAZAI HEAVY ATYÁK III – Vörös István. Kicsoda?
GITÁRMÁNIA – Az egyik legnépszerűbb rovat
STRESS – Csak semmi izgalom!
SAVATAGE – Móka, kacagás és persze metal
SAJÁT SZAVAIKKAL – Alice és az Annihilator
MOSZKVA MUSIC PEACE FESZTIVÁL – Az év koncertje – ahogy mi láttuk

Régi lapszámaink digitális kiadását keresd a laptapir.hu rendszerében!
https://laptapir.hu/magazinok/hammerworld

A honlapon ezen a címkén keresztül éred el a kapcsolódó bejegyzéseket:
http://hammerworld.hu/tag/hw005/

SÚGD MEG NEKÜNK! – A magazinnal, a honlappal és a rádióműsorral kapcsolatos véleményedet írd meg az mhh@hammerworld.hu e-mail címre!

ELŐFIZETÉSI AKCIÓ!https://hammerworld.hu/elofizetes
TÁMOGATÓI CSOMAGOKhttps://hammerworld.hu/gyujtoi-kiadas/

nka
KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw