HAMMERFALL – Itt az új album: Hammer Of Dawn

Megjelent és végig is hallgatható az új Hammerfall album, a Hammer Of Dawn, a 2019-es Dominion lemez utódja. Az új anyagot Fredrik Nordströmmel rögzítették a Castle Black stúdióban, az ének felvétele pedig Jacob Hansennel folyt a dániai Hansen stúdióban.

Joacim Cans énekes:Úgy gondolom, hogy a Hammerfall mindig is a heavy metalt képviselte, és ezen az úton haladunk tovább. Amit ezen az új lemezen hallani lehet, szerintem az az, hogy mindannyian keményen dolgoztunk az előadásmódon és a dalszövegeken. Miközben írtam a szövegeket, sokszor eszembe jutott, hogy én sem vagyok halhatatlan, nem fogok örökké élni, ez a gondolat nagyon is jelen van az albumon. Emiatt is a szövegek és maga az album egy kicsit személyesebb, mélyebb, de ettől eltekintve még mindig Hammerfall. Természetesen van egy bizonyos fejlődés, mindig előre kell haladni a zenekarral, de remélem, hogy a rajongók értékelik ezt, mert én nagyon elégedett vagyok a lemezzel.


www.facebook.com/hammerfall
HAMMERFALL – Hammer Of Dawn (a 2022-es album)01.Brotherhood
02. Hammer of Dawn
03. No Son of Odin
04. Venerate Me
05. Reveries
06. Too Old To Die Young
07. Not Today
08. Live Free or Die
09. State of the W.I.L.D.
10. No Mercy
Joacim Cans énekes:Egy fantasztikus zenei tétel, az új album nyitódala az egész világ legnagyobb rajongóinak tiszteletére: The Templars of Steel! Nélkületek nem lennénk itt! A videóban a ‘The Metal Dads’ és a ‘HF Teens’ is látható… Igazán jól mutatja, hogy mennyire jól érezzük magunkat együtt a színpadon, de azon kívül is.

Oscar Dronjak gitáros:Az eddig megjelent két kislemez jó mércének bizonyult, a Brotherhood azonban magában foglal mindent, ami minket azzá tett, amik ma vagyunk. Gyors és dühös, dallamos és lebilincselő, 100%-ban klasszikus Hammerfall Heavy Metal!HAMMERFALL – Brotherhood (a 2022-es Hammer Of Dawn albumhoz)


Oscar Dronjak gitáros:Nagyon, nagyon büszke vagyok rá erre a második új dalra. A járvány legsötétebb, legkevésbé inspiráló napjaiban írtuk meg a zenéjét, mégis az egyik legerősebb lett az egész albumon. Joacim fantasztikus szövegötlete igazán kiemelkedővé tette, a vége felé pedig egy különleges King Diamond vendégszereplés is hallható.

Joacim Cans énekes:A Venerate Me tele van varázslatos dallamokkal és a refrénje is nagyon fülbemászó. Szerintem ez az egyik legjobb szövegem lett, a téma pedig az, hogy kétszer halunk meg. Először az utolsó lélegzetünket követően, másodszor pedig akkor, amikor valaki utoljára mondja ki a nevünket. Mondd ki a nevem és sosem halok meg!HAMMERFALL – Venerate Me (a 2022-es Hammer Of Dawn album előzeteseként)
HAMMERFALL – Hammer Of Dawn (a 2022-es Hammer Of Dawn albumhoz)

HAMMERFALL – Hammer Of Dawn
(02/25 – Napalm)

01.Brotherhood
02. Hammer of Dawn
03. No Son of Odin
04. Venerate Me
05. Reveries
06. Too Old To Die Young
07. Not Today
08. Live Free or Die
09. State of the W.I.L.D.
10. No MercyKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.