CANCER BATS – Klippel az áprilisi új album első dala: Psychic Jailbreak

A punk/hardcore gyökerű, de súlyos metal, doom, stoner és a southern témákkal is flörtölő kanadai Cancer Bats április 15-én adja ki a hetedik nagylemezét. A 2018-as Spark That Moves album utódja a Psychic Jailbreak címet kapta, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni.

Ez lesz első stúdióalbumuk az alapító tag és gitáros Scott Middleton 2021-es távozása óta, a Cancer Bats jelenlegi felállása: Liam Cormier – ének, Jaye Schwarzer – basszusgitár és gitár, valamint Mike Peters – dobok.

Liam Cormier énekes:Egy olyan számmal kellett indítanunk, ami arra késztet, hogy a levegőbe emeld az öklöd, rázd a fejed a ritmusra… A Psychic Jailbreak koncepciója nagyjából arra épül, hogy teljesen megváltoztatjuk valaminek a perspektíváját…

Tudtuk, hogy ennek az albumnak különlegesnek kell lennie. A Cancer Bats sosem arról szólt, hogy egyetlen tag írja az összes zenét. Az elmúlt 15 év során négyesben, közösen alakítottuk ki az összes zenei ötletet. Ennek ellenére tudtuk, hogy a három megmaradt denevérnek most bizonyítania kell. Meg akartuk mutatni a rajongóknak, hogy egy izgalmas új jövő vár ránk. Ha azt mondanánk, hogy a tét nagy volt ezúttal, akkor ez még egy enyhe kifejezés lenne…www.facebook.com/cancerbats
 
CANCER BATS – Psychic Jailbreak (a 2022-es Psychic Jailbreak albumhoz)

CANCER BATS – Psychic Jailbreak
(04/15 -Bat Skull Records)

01. Radiate
02. The Hoof
03. Lonely Bong
04. Friday Night
05. Hammering On
06. Crocodiles
07. Shadow Of Mercury
08. Keep On Breathin
09. Pressure Mind
10. Rollin Threes
11. Psychic Jailbreak

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.