Skip to content

GEOFF TATE – „Obszcén” nagyságú pénzt ajánlottak fel a Queensryche-nak egy újjáalakuló turnéért

A Queensryche ex-énekese, Geoff Tate volt a vendég pár napja a Sirius XM egyik műsorában, a Trunk Nation With Eddie Trunk-ban, ahol többek között arról is beszélt, hogy a klasszikus felállásnak „obszcén” nagyságú összeget ajánlottak fel egy turnéra. Tate egyúttal azt is mondta, hogy nem számít arra, hogy valaha is megvalósul a Queensryche klasszikus felállásának újraegyesülése.

2014 áprilisában jelentette be Geoff Tate és a Queensryche, hogy megegyezés született a közel két évig tartó jogi csatározás után. Tate a zenekar nevének jogaiért indított pert, miután 2012-ben kirúgták. Az akkori megállapodásban az állt, hogy Michael Wilton gitáros, Scott Rockenfield dobos és Eddie Jackson basszusgitáros Queensryche néven folytatja a zenélést, Tate pedig kizárólagos jogot kap az Operation: Mindcrime és az Operation: Mindcrime II albumok teljes egészében történő élő előadására.

Geoff Tate így fogalmazott Eddie Trunk műsorában az újjáalakulásról:Őszintén szólva nem igazán számítok arra, hogy ez megtörténik, alapvetően azért, mert obszcén nagyságú összeget ajánlottak nekünk, hogy újra összeálljunk és csináljunk egy turnét – egyetlen turnét, és soha többé nem kell együtt turnéznunk. És a zenekarból néhányan ezt visszautasították; nem érdekli őket. Szóval szerintem ez lehetne az egyetlen motiváció, ami mindenkit össze tudna hozni, ez az obszcén pénzmennyiség. De ez nem működött… (nevet) így ezután már tényleg nincs remény, azt hiszem… Ha a pénz nem motivál, ahogy az sem, hogy összejöjjünk egy művészi álom kedvéért, akkor mi marad? Akkor nincs semmi. Nyilván mindkét tábor elégedett a jelen helyzettel. Én magamról tudom, hogy szeretem az életemet, szeretem, amit csinálok, szeretek utazni és zenélni az embereknek. És 63 évesen még mindig jól érzem magam, továbbra is boldog és egészséges vagyok.

Geoff Tate hozzátette azt is, hogy nem bánja, ha nem tér vissza a Queensryche-ba, ha a szólókarrierjét és más projektjeit folytatja.

Mi tényleg összetartottunk éveken és éveken keresztül. Ez egy nagyon, nagyon feszes irányítású hajó volt, és nagyon jövedelmező is volt. Rengeteg nagyszerű lemezünk született, és rengeteget turnéztunk a világban, rengeteg barátot szereztünk és rengeteget zenéltünk együtt. Mindig hálás leszek azért az időért, amit együtt töltöttünk. Ez nem jelenti azt, hogy ennek örökké kell tartania. Újabb idők, újabb dolgok várnak ránk, még több zenét kell írni, még több dalt kell énekelni, és még több embernek kell zenélni.

2019 novemberében Tate még egy kissé másképp látta a helyzetet, amikor a The Rock Vaultnak nyilatkozott: „Azt hiszem, lenne értelme (az újjáalakulásnak), és szerintem érdekes lenne, ha mindenki képes lenne összeülni egy szobában, és tényleg beszélgetni tudna egymással”.

Alig nyolc hónappal korábban viszont azt mondta a TV War című görög műsornak nyilatkozva, hogy „nem érdekli ez a dolog. Egyáltalán nem. Abszolút semmi okom rá. Nincs szükségem a pénzre. Ez lenne az egyetlen ok, amiért megtenném. Talán ha kapnék 10 millió dollárt vagy valami hasonlót… (nevet)

Sokáig jó volt ez az egész, aztán nagyon rosszul alakult. És egyszerűen nem akarok ilyen negatív dolgot az életemben. Az életem annyira jó, és olyan nagyszerűek a barátaim és nagyszerű családom van. Beutazom a világot és énekelek, ebből élek. Úgy értem, ez csodálatos. Csodálatos, pozitív emberek vannak az életemben, és visszamenni, megint abban a negatív világban lenni… aargh, egyszerűen nem tudnám megtenni. Nem éri meg.A Queensryche-táborban is zajlik az élet. A legutóbbi album, a 2019 tavaszán kiadott The Verdict volt, azon Geoff Tate utódja, Todd La Torre nemcsak énekelt, hanem dobolt is. Scott Rockenfield dobos már a korábbi turnékra sem tartott a csapattal, a helyét Casey Grillo (Kamelot) vette át, Scott pedig tavaly szerződésszegés miatt beperelte a zenekart. Tavaly nyáron Parker Lundgren gitáros bejelentette, hogy más típusú üzleti elképzeléseit kívánja valóra váltani, ezért távozott a csapatból. Utódja Mike Stone lett, aki korábban is játszott a csapatban, valamint turnékon is helyettesítette Lundgrent.

A Queensryche jelenleg egy új albumon dolgozik, a hírek szerint Casey Grillo dobol majd a lemezen, amelyet ezúttal is Zeuss producerrel készítenek el. Az album várhatóan még idén megjelenik.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw