MARILYN MANSON – Tagadja, hogy megerőszakolta volna Rachel Woodot a klipforgatáson

Újabb fordulatot vett a Manson-botrány, a Sundance Filmfesztiválon ugyanis bemutatták az Evan Rachel Woodról szóló dokumentumfilm első felét. A Phoenix Rising című film azt a folyamatot mutatja be, ahogy a színésznő megbirkózott az őt régóta nyomasztó teherrel, végül pedig nyilvánosan meg is nevezte bántalmazóját, Marilyn Mansont.

A színésznő azt állítja, hogy Manson még akkoriban bántalmazta őt, amikor 2006 és 2011 között egy párt alkottak. Az egyik legkorábbi ilyen eset 2007-ben történt, amikor a Heart-Shaped Glasses dal klipjét forgatták, ekkor Evan Rachel Wood még csak 19 éves volt. Állítása szerint abban állapodtak meg, hogy csak imitálni fogják a szexuális együttlétet, a forgatáson azonban Manson végül nem csak imitálta a dolgokat. Az egész forgatás kaotikus volt szerinte, ahol senki sem törődött vele. De mivel egész életében arra tanították, hogy visszakérdezés nélkül tegye a dolgát, nem volt képes ellenkezni. Szóval tulajdonképpen a kamera előtt erőszakolták meg. És hogy miért nem állt elő tizenöt éven át ezekkel a vádakkal? Azt mondja, hogy egyszerűen félt, hiszen a kapcsolatuk egyre inkább az erőszakról szólt, és hogy évekbe telt, mire le tudta küzdeni magában a szégyenérzetet.

Megbeszéltünk egy szimulált szexjelenetet – mondja Wood a Phoenix Risingban, – de amikor már forogtak a kamerák, ő elkezdett ténylegesen belém hatolni. Ebbe soha nem egyeztem bele. Profi színésznő vagyok, egész életemben ezt csináltam. Addig a napig soha életemben nem voltam ennyire amatőr forgatáson. Teljes volt a káosz, és nem éreztem magam biztonságban.

A friss vádakra azonnal reagált Marilyn Manson is, az ügyvédjén keresztül. Howard King úgy fogalmazott a sajtóközleményben, hogy a színésznő sztorija pimasz és roppant könnyen megcáfolható.

„Az összes hamis állítás, amelyet Evan Rachel Wood kijelentett Brian Warnerről, csupán fantáziadús elbeszélés a Heart-Shaped Glasses klipjének tizenöt évvel ezelőtti forgatásáról. Mind pimasz és könnyedén megcáfolható, hiszen megannyi szemtanú volt jelen. Evan aktívan kivette a részét a háromnapos forgatásból, de az azt megelőző, heteken át tartó előkészületekből és ötletelésből is, továbbá az utómunkálatoknál és vágásnál is jelen volt. Az imitált szexjelenet felvétele néhány órán át tartott, több hosszabb szünettel és a jeleneteket számos kameraállásból rögzítették.”

A Manson-stáb nem csupán tagadja a vádakat, de szerintük több szemtanú is az ő verziójukat támaszthatná alá.

A tavalyi év során több nő is szexuális és más típusú visszaélésekkel vádolta meg Mansont, miután Wood megtette az első feljelentését. A zenészre több per is vár, jelenleg is zajlik a nyomozás a Los Angeles megyei seriff irányításával.


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.