Skip to content

GHOST – Az Opeth gitárosával készült az új lemez

Impera címmel március 11-én jelenik meg a svéd Ghost új albuma, a Loudwire-nek pedig a főnök, Tobias Forge árult el egy-két érdekes részletet a stúdiózásról. Többek között azt is, hogy az Opeth gitárosa, Fredrik Åkesson (Krux, ex-Talisman stb.) játszotta fel a gitártémák jó részét a stúdióban.

Tobias Forge:…Egy kicsit mindenhez értek, ha tényleges zenélésről van szó. Tudok dobolni, basszusozni, gitározni, de nem vagyok virtuóz.

Ezúttal jött egy másik gitáros, aki magára vállalta azt a hatalmas feladatot, hogy lényegében mindent újra feljátsszon. Egész életemben gitároztam, de ellentétben a legtöbb gitárossal, akik sikeres zenekarokban játszanak, turnéznak, tehát folyton gitároznak, én egy csomó mást is csinálok, szóval szinte úgy érzem minden alkalommal, amikor újra nekilátok dalokat írni, demózni, rákészülni egy lemez felvételére, hogy gyorsan kell újra szintre hoznom magam.

A turnékon például többnyire dobolok, persze, egy hátsó próbateremben, ahol általában a bemelegítés zajlik. A napi gyakorlatok része, hogy egy órán át dobolok, a gitározásról viszont hajlamos vagyok megfeledkezni. Egy-egy lemez készítésekor valójában a demók diktálják, hogy mit kell játszani – mindig meg lehet fejteni a dolgokat, és van mód arra, hogy újrakezdjem, újra megcsináljam, hogy összerakosgassam a témákat.

Amikor azonban jött a tényleges feljátszás, egy barátom, Fredrik Åkesson, az Opeth gitárosa segített nekem. Fredrik az a fajta gitáros, aki minden nap öt órán át játszik. Elképesztően tehetséges. Köröket ver rám, bármit is rögzítek a demóknál, ráadásul ízzel, érzéssel gitározik.A Ghost és a Volbeat közös amerikai headliner turnéja a Nevada állambeli Renóban vette kezdetét január 25-én.

A márciusi Impera album második előzetese a Call Me Little Sunshine dal, amelynek klipjét Matt Mahurin rendezte. A videóban Ruby Modine amerikai színésznő, énekesnő és táncosnő közreműködik.

Birodalmunkat a régi hamvaiból építjük fel.

Az Impera album producere Klas Åhlund volt, a keverést pedig Andy Wallace végezte.
GHOST – Call Me Little Sunshine (a 2022-es Impera albumhoz)


Manapság, amikor a felhők eltakarják a napot, és hemzsegnek a rossz előjelek, a Ghost ismét feltámad, és az eddigi legnagyobb egyesült királyságbeli és európai turnéjára indul.

2022 áprilisában és májusában a Grammy-díjas banda ismét felkantározza fekete lovait, hogy elvigye sötét extravaganciáját az arénákba.

A 2018-as A Pale Tour Named Death koncertkörút a történelmi Royal Albert Hallban kezdődött Londonban; régóta várt visszatérésként az Imperatour – Europe 2022 elnevezésű turnéval a Ghost ismét az Egyesült Királyságban indít, mielőtt megérkezne Európa legimpozánsabb koncerthelyszíneire.


Budapest Aréna: május 18.

Minden városban az Uncle Acid & The Dead Beats és a Twin Temple nyitja majd az estét.
GHOST – Hunter’s Moon (a 2022-es Impera album előzeteseként)GHOST – Impera
(03/11 – Loma Vista Recordings)

01. Imperium
02. Kaisarion
03. Spillways
04. Call Me Little Sunshine
05. Hunter’s Moon
06. Watcher In The Sky
07. Dominion
08. Twenties
09. Darkness At The Heart Of My Love
10. Grift Wood
11. Bite Of Passage
12. Respite On The Spital Fields

KERESÉS
Hammer 354
megjelenik március elején!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw