Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

FOXRIVER – Videóval az eddigi legmetalosabb daluk: Farkasok közt

Az ördöglakat alatt című dalával mutatkozott be májusban a budapesti Foxriver zenekar, akik magyar nyelven nyomják a modern rock/metalt. Azóta két újabb dalt is kihoztak, most pedig itt a klippel kísért negyedik számuk, az eddigi legmetalosabb, a Farkasok közt. A részben “csináld magad” videó operatőre Balog Tamás volt, az utómunkát Pál-Szabó András gitáros végezte. A Foxriver bemutatkozó lemeze 2022 elejére várható Embernek maradni címmel.

A szövegét tekintve a Farkasok között a legutóbbi dalunk, a Levegő párjának tekinthető, hasonló dologról szól – más megvilágításban. Az ember próbál mindenkinek megfelelni, azonban egy ponton be kell látni, hogy ez nem lehetséges. Bármennyire is ez tűnik helyesnek, azzal csak magunknak ártunk, ha másokért próbálunk szétszakadni.

Mielőtt a Farkasok közt elkészült volna, szinte csak lassú vagy középtempós dalok álltak készen a lemezre, viszont fontosnak éreztük, hogy arányaiban ne legyenek eltúlozva az ilyen jellegű tételek, úgyhogy Farkas Ferenc gitáros már céltudatosan úgy kezdte írni a számot, hogy egy tempós és agresszív dolog legyen. Gitár szempontjából mindenképp stílusmeghatározó lett számunkra a dal: ezt követően döntöttük el, hogy minél több gitárszólót fogunk tenni a lemezre, úgyhogy a hátralévő dalokban is lehet még ilyesmire számítani.www.facebook.com/foxriverhun


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.