TEN BIG TOYS – Új dal és klip a női főhősös bandától: Csontváz a szekrényben

Csontváz a szekrényben címmel jelent meg a 2018-ban alakult modern rock-groove-metal csapat, a Ten Big Toys harmadik klipje.

A színteret megosztó, frontcsajos rockcsapat szinte kereken egy évvel a bemutatkozó klipjük megjelenése után hozta ki a harmadik dalát. A Csontváz a szekrényben közvetlenül a banda megalakulása után íródott, szövege mindenkinek mást jelent.

Nickmann Ákos gitáros:Alex és én – mint akkor még az egyetlen full kész dallal – ezen keresztül ismerkedtünk meg a TBT-vel. Ez volt a referencia, hogy mégis mi lenne az alapelképzelés. Érdekes egyveleg ez a szám is. Aki eddig nem tudott minket hova tenni, azt most sem ruházzuk fel iránytűvel. Old school és modern rock/metal megoldások keverednek, beúszik latinos basszustéma is, hangsúlyosabbak a háttérgitárok, többet játszottunk a modulációs effektekkel.

Schmidt Erika basszusgitáros:Ez a kedves dal nekem kezdettől fogva valami álomszerű, de valós sztoriról szól, ahol nem annyira érzi jól magát a főhős, mert valami vagy valaki mindig vissza akarja rángatni a múltba. Hát, köszönjük szépen! Hogy lehet ezt úgy megjeleníteni, hogy ne legyen elcsépelt, meg el is mondja, amit akarunk… Azt terveztük még tavaly, hogy ez lesz az első szám, amivel kijövünk, és brutális üldözős jelenetek lesznek benne, falakon belül… Volt vagy háromféle forgatókönyv, megtaláltuk, aki leforgatja, majd jött ez a hülye vírus, és elillant a pillanat. Nem is baj, mert nem annyira akartunk már horror-klipet. Mostanra összeállt, hogy egy imidzsklip és egy sztoriklip után igazából nem is kell erős képi magyarázat. Inkább csak éreztetni akarjuk a feszültséget és az energiát, a többit mindenki megfejti majd.”

A világ alakulását figyelembe véve a zenekar félretette az albumkészítéssel kapcsolatos terveit. Újabb dalaikat single-ként tervezik megjelentetni a későbbiekben, ugyanúgy Nóniusszal, mint eddig.


www.facebook.com/tenbigtoys
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.