Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

utolsø – Videoklip a debütáló EP nyitódalához: Elfújta a tél

Az Elfújta a tél című dalhoz készült el a szegedi/makói utolsø zenekar videoklipje, amelyet Csorváson forgattak Szécsényi Dániellel (No Total Films). Ez a számuk az október végén megjelent, 3 dalos bemutatkozó EP-jük, a Vártam rád záró tétele.

Az utolsø tagjai korábban olyan bandákban játszottak, mint a Kimondhatatlan, a Sudden Idea, a Chasing Rainbows, a Forbidden Noise, a Snassz és a Kétes, ezzel a formációval pedig az alternatív rockot bújtatják új, modern köntösbe, a tiszta éneket spoken worddel és screammel vegyítve. A debütáló anyag felvételét, keverését és maszterelést Vári Gábor végezte a Miracle Soundban.

A klipről a nuskullnak ezt mondták: “Szerettünk volna egy minőségi klipet, így megkerestük egy kedves ismerősünket. Látván a korábbi munkáit, bíztunk a meglátásában, így teljes mértékben rá hagyatkoztunk. Nem is igazán szóltunk bele abba, mit és hogyan csináljon, de mint utólag látjuk, nem is nagyon kellett volna, ugyanis a környezet, ahol fogattunk és Dani hozzáértése magáért beszél. Teljesen elégedettek vagyunk a videóval, és úgy hisszük, hogy a jövőben fogunk még együtt dolgozni Danival.


www.facebook.com/utolso.szeged

Szinte most találtunk csak igazán egymásra, sok zenekar elfogyasztása után itt a gondolatok végre közös úton haladnak. Ezt a zenekart a baráti kapcsolat jobban táplálja, mint a ‘szakmai’ rész. A dalokat közösen írjuk. A szövegeink nagy része hétköznapi dolgokat foglal magába, amiket az átlagemberek nap mint nap megélnek: szakítás, szerelem, szeretteink elvesztése stb. Ezt valaki könnyen, valaki nehezebben dolgozza fel. Bízunk benne, hogy a zenénk segít a könnyebb út megtalálásában.
Köszönetet szeretnénk mondani Vári Gabinak, Engi Pálmának, Gordan Edvardnak és Karsai Andrisnak.


utolsø – Vártam rád EP (2021)


01. Elfújta a tél
02. Vártam rád
03. Tiszta lap


Vártam rád EP – online


Lázár Balázs – spoken word, kiabálás
Balogh Ádám – ének, gitár
Nagy Gábor – gitár
Beke Zsolt – basszusgitár
Földi Bence – dobokKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.