Skip to content

FOXRIVER – Dalpremier a budapesti csapattól: A kés hegyén

Az ördöglakat alatt című dalával mutatkozott be tavaly májusban a budapesti Foxriver zenekar, akik magyar nyelven nyomják a modern rock/metalt. Azóta több újabb dalt is kihoztak, most pedig itt egy újabb lemezelőzetes nóta: A kés hegyén.

Ez a tétel a május 8-án megjelenő, 9 számból álló bemutatkozó lemezünk, az Embernek maradni nyitánya. A következő napokban csepegtetünk még részleteket, például lemezborítót és dallistát, addig viszont pörgessétek az új dalt!


www.facebook.com/foxriverhun





Miközben a lemez végső simításain dolgoztunk, szerettünk volna mást is kipróbálni; ennek eredménye a Fekete méreg dalunk újragondolt változata.

A Spotify lejátszásokból úgy gondoljuk, hogy Ti is ezzel a dallal rezonáltok eddig a legjobban, ezért esett rá a választás. Kicsit még várni kell a lemezre, addig viszont fogyasszátok az eddig megjelent dalainkat!





A szövegét tekintve a Farkasok között a legutóbbi dalunk, a Levegő párjának tekinthető, hasonló dologról szól – más megvilágításban. Az ember próbál mindenkinek megfelelni, azonban egy ponton be kell látni, hogy ez nem lehetséges. Bármennyire is ez tűnik helyesnek, azzal csak magunknak ártunk, ha másokért próbálunk szétszakadni.

Mielőtt a Farkasok közt elkészült volna, szinte csak lassú vagy középtempós dalok álltak készen a lemezre, viszont fontosnak éreztük, hogy arányaiban ne legyenek eltúlozva az ilyen jellegű tételek, úgyhogy Farkas Ferenc gitáros már céltudatosan úgy kezdte írni a számot, hogy egy tempós és agresszív dolog legyen. Gitár szempontjából mindenképp stílusmeghatározó lett számunkra a dal: ezt követően döntöttük el, hogy minél több gitárszólót fogunk tenni a lemezre, úgyhogy a hátralévő dalokban is lehet még ilyesmire számítani.

















nka
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw