FOXRIVER – Dalpremier a budapesti csapattól: A kés hegyén

Az ördöglakat alatt című dalával mutatkozott be tavaly májusban a budapesti Foxriver zenekar, akik magyar nyelven nyomják a modern rock/metalt. Azóta több újabb dalt is kihoztak, most pedig itt egy újabb lemezelőzetes nóta: A kés hegyén.

Ez a tétel a május 8-án megjelenő, 9 számból álló bemutatkozó lemezünk, az Embernek maradni nyitánya. A következő napokban csepegtetünk még részleteket, például lemezborítót és dallistát, addig viszont pörgessétek az új dalt!


www.facebook.com/foxriverhun

Miközben a lemez végső simításain dolgoztunk, szerettünk volna mást is kipróbálni; ennek eredménye a Fekete méreg dalunk újragondolt változata.

A Spotify lejátszásokból úgy gondoljuk, hogy Ti is ezzel a dallal rezonáltok eddig a legjobban, ezért esett rá a választás. Kicsit még várni kell a lemezre, addig viszont fogyasszátok az eddig megjelent dalainkat!

A szövegét tekintve a Farkasok között a legutóbbi dalunk, a Levegő párjának tekinthető, hasonló dologról szól – más megvilágításban. Az ember próbál mindenkinek megfelelni, azonban egy ponton be kell látni, hogy ez nem lehetséges. Bármennyire is ez tűnik helyesnek, azzal csak magunknak ártunk, ha másokért próbálunk szétszakadni.

Mielőtt a Farkasok közt elkészült volna, szinte csak lassú vagy középtempós dalok álltak készen a lemezre, viszont fontosnak éreztük, hogy arányaiban ne legyenek eltúlozva az ilyen jellegű tételek, úgyhogy Farkas Ferenc gitáros már céltudatosan úgy kezdte írni a számot, hogy egy tempós és agresszív dolog legyen. Gitár szempontjából mindenképp stílusmeghatározó lett számunkra a dal: ezt követően döntöttük el, hogy minél több gitárszólót fogunk tenni a lemezre, úgyhogy a hátralévő dalokban is lehet még ilyesmire számítani.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.