AURALEAK – Az első videoklip az új magyar bandától: Indigo

Februárban egy Indigo című dallal mutatkozott be a 2020-ban alakult budapesti Auraleak, most pedig megérkezett a nóta hivatalos klipje is.

“Az elmúlt évek ürességére és vívódásaira reflektáló Indigo négy percében az elektronikus hanghatások, a tiszta ének és dallamosság, valamint hörgés és a fejszaggató breakdownok fúziója valósul meg.

Hex (ének):A vírushelyzet alatt rengeteg csalódás és fájdalom ért, teljesen összeomlottam. Kilátástalannak éreztem mindent a zeneipar helyzete és a mindennapok felborulása miatt, de leginkább az bántott, hogy az emberi kapcsolataim hirtelen gyökeresen megváltoztak, és ezzel én is. Konkrétan világvége hangulatom volt. Így született meg néhány dalszöveg, amelyek leginkább saját magamhoz szólnak, de igazából sokkal több van bennük, mint az elsőre hallatszik. A zenekar neve is hasonlóképpen született, mintha szivárogna belőlem a lelkem.

Ezzel a klippel a zenekar történetének kezdőpontját jelöltük meg. Nem csupán az elindulásunk elejét, de a banda képzelt történetének, koncepciójának a kezdetét is jelenti. Egy sivár disztópiában elveszett világ, amelyben minden üres és nincsenek érzelmek, mert máshogy nem lehet túlélni. A világos semmiben egyszer csak megjelenik a gondolat négy emberben, hogy ez így nem mehet tovább. Ez maga az Indigo. Egy vívódás saját magunkkal és a világgal szemben, amikor semmi sincs a helyén.Hexet korábban a The Tumor Called Marla frontembereként láthattuk a színpadon, Szőllősi Dóri a Mudiban is dobol, Söptei Balázs pedig a Kajgūn és a Vanta gitárosaként, valamint szólóelőadóként is ismert. Az Auraleak negyedik tagja Farkas Bálint basszusgitáros. A zenekar jelenleg az első nagylemezén dolgozik Vári Gábor (Dystopia, Miracle Sound Studio), Kiss József (Nova Prospect), Diószegi Kiki (Down For Whatever, Stray Heart Records) és Török Dániel (Kill Monday Management) közreműködésével.


www.facebook.com/auraleakAURALEAK – Indigo (2022)KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.