Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

BONDED – Markus “Makka” Freiwald dobos kilépett a zenekarból

Markus “Makka” Freiwald dobos (a kép bal szélén) úgy döntött, hogy kiszáll a thrasher Bondedból.

A hírt Bernemann gitáros jelentette be a dortmundi zenekar nevében:Akik tegnap este ott voltak a bulinkon, már tudnak róla. Makka a saját kérésére távozott a zenekarból. Már jóval korábban bejelentette a távozási szándékát, és természetesen tiszteletben tartjuk a döntését, még ha nagyon szomorúak is vagyunk miatta. Makka nélkül a Bonded meg sem született volna, szorgalmával és energiájával gyakran ő jelentette azt a hajtóerőt, amely a színpadon kívül a zenekar sok apró dolgáról gondoskodott. Már amikor Makka 2010 decemberében csatlakozott a Sodomhoz, rendesen szétrúgta Tom seggét, akárcsak az enyémet, dobolásával pedig zeneileg egy másik szintre emelte a Sodomot. Mindig profi volt, mindig a maximumot nyújtotta. A Bondedot rakétasebességgel indítottuk be, és kevesebb mint két év alatt két igazán erős albumot adtunk ki (Rest in Violence, Into Blackness). Ilyesmi csakis akkor működhet, ha egy banda fegyelmezetten dolgozik a sikerért, és mindenekelőtt a tagok jól kijönnek egymással. Természetesen a jövőben is barátok maradunk, és minden jót kívánunk Makkának. Tegnap este és a következő, már meghirdetett koncerteken Gerd Lücking (Holy Moses) fogja pótolni a ‘mi’ Makkánkat.” – Bernemann és a Bonded.

Makka:Üdvözlök mindenkit! A döntés, hogy elhagyom a zenekart, nem volt könnyű számomra, és mindez hosszabb idő alatt alakult ki. A Bondeddal töltött idő alatt két nagyszerű album született, és sok mindent megtapasztaltam Bernemannal, Chrisszel, Marc-kal és Ingóval, örültünk a pozitív dolgoknak, és együtt küzdöttük le a negatív dolgokat. Sajnos ez a járvány hatalmas gondot okozott számunkra is, gyakorlatilag nem volt lehetőségünk arra, hogy az első munkánkat, a Rest In Violence lemezt megfelelően bemutassuk. Az életemben bekövetkezett változások és az általános elégedetlenség végül arra a döntésre vezetett, hogy kilépek a zenekarból. Mindazonáltal nagyon szerettem volna befejezni az Into Blackness lemezt, és hogy ezt sikerült is megtennem, annak nagyon örülök. Az Into Blackness egy mega album lett, és remélem, hogy a srácoknak sok sikerük lesz vele. És remélhetőleg gyakrabban játszhatnak majd, mint az elmúlt két évben. A Bondedban töltött idő rendkívül jó volt, a világjárvány és a tapasztalt kudarcok ellenére is, és egy-két alkalommal biztosan nagyon fog hiányozni. Továbbra is jó barátok vagyunk, és mindig is azok leszünk.

Köszönet a srácoknak (többek között Norbert Rathnak és Corny Rambadtnak is), valamint mindenkinek, aki hitt bennem és a Bondedban. Szeretnék még egy nagy köszönetet mondani a Century Media családnak is, akik nagyszerű munkát végeztek számunkra!www.facebook.com/bondedofficialBONDED – Into Blackness (a 2021-es album)


01. The Arsonist
02. Watch (While The World Burns)
03. Lillith (Queen Of Blood)
04. The Holy Whore
05. Division Of The Damned
06. Into The Blackness Of A Wartime Night
07. Destroy The Things I Love
08. Final Stand
09. Ill-Minded Freak
10. Way Of The Knife
11. The Eyes Of Madness
BONDED – Into The Blackness Of A Wartime Night
(a 2021-es Into Blackness album előzeteseként)
BONDED – Lillith [Queen of Blood] (a 2021-es Into Blackness album előzeteseként)
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 346 – 2022/7-8
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 346 / Kiss
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ICONIC
  Second Skin
 2. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 3. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 4. SOILWORK
  Overgivenheten
 5. COHEED AND CAMBRIA
  Vaxis II
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. CAVE IN
  Heavy Pendulum
 2. THE HALO EFFECT
  Days Of The Lost
 3. SAFFIRE
  Taming The Hurricane
 4. FIVE FINGER DEATH PUNCH
  AfterLife
 5. DEF LEPPARD
  Diamond Star Halos
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Fear Inoculum
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. PEARL JAM
  Vs.
 4. MEMPHIS MAY FIRE
  Remade in Misery
 5. IGNITE
  Our Darkest Days
PETŐFI X HAMMER
minden vasárnap 19 órától!
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV