QUEEN – Brian May üzenete a betegségéről, a “két borzalmas” napról

Egy nappal azt követően, hogy a Queen gitárosa, Brian May nyilvánosságra hozta, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje, egy videóüzenetet tett közzé, amelyben triplán beoltott zenész részletezte a betegségét, a tüneteit.

Hihetetlenül óvatosak voltunk (a feleségével , Anitával), tényleg nem mentünk sehova. Nagyon remeteszerűen éltünk az elmúlt – hogy is… úgy 20 hónapja. Aztán múlt szombaton úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egy születésnapi ebédre. ‘Á, ez az utolsó társadalmi esemény, ahová elmegyünk’ – nem mintha egyébként sok helyre járnánk. Megkockáztatjuk. Már rég felvette mindenki a harmadik oltását is, és mindenki tesztelni is fogja magát előtte. Szóval úgy tűnt, hogy nagyon biztonságos lesz minden, de persze az ember tudja, hogy kockázatot vállal… Szóval, biztonságosnak tűnt a helyzet. Megvannak a negatív tesztek, a tripla oltások is rendben. Mi baj történhetne? Azt hittük, hogy amolyan biztonságos buborékban vagyunk, ezért nem viseltünk maszkot. Azonban nem így volt. Szóval ezt érdemes tudni. Ha ez valami hivatalos ülés lett volna, ahol mindenki néhány méter távolságra ül egymástól, talán nem ez lett volna a helyzet, de ez az új változat valóban hihetetlenül fertőzőnek tűnik. Még abban sem vagyok biztos, hogy a távolságtartás segített volna.

Szombaton volt a buli. Vasárnap Anita már egy kicsit köhögött, én nagyjából jól éreztem magam, talán egy kicsit szipogtam. Hétfőre viszont már mindkettőnknél jelentkeztek a tünetek. Azt gondoltuk, hogy talán valami influenzát kaptunk el, vagy ilyesmi. Teszteltünk is persze, folyamatosan, és a tesztek negatívak voltak. Kedden tudtuk meg, hogy a buliból már talán nyolc embernek pozitív lett a tesztje, Covid… Kedd este is teszteltük magunkat, akkor már mindketten pozitívak voltunk. Tehát ennyi időbe telt – szombat estétől keddig -, mire a teszt bármit is kimutatott. De azt hiszem, hogy a három nap során végig fertőzöttek voltunk. A tesztelés sem jelent megoldást mindenre. Szerencsére nagyjából mindenkitől távol tartottuk magunkat, mert azért volt némi rossz előérzet bennünk. Remélhetőleg nem fertőztünk meg senki mást, bár nem vagyok benne biztos. Most karanténban vagyunk.Brian May azzal folytatta, hogy “két borzalmas nap” jött, miután pozitív lett a COVID-19 tesztje.

Azt kell mondjam, hogy ez a legrosszabb influenza, amit csak el lehet képzelni, de tényleg. És nagyon kimerültnek éreztem magam. Igen, mindketten rosszul voltunk. Én különösen, szánalmas volt az állapotom, nem akartam beszélni senkivel, nem akartam látni senkit, nem is tudtam felkelni az ágyból. A fejemben káosz volt, az összes influenzás tünetet produkáltam, szörnyű köhögéssel. Most, szombaton – ez a hetedik nap – már elég jól érzem magam. És az elmúlt pár napban is elég jól éreztem magam. Szóval ez a dolog azért elmúlik.

Nagyon sok olyan ember van most kórházakban, akik nem oltatták be magukat, sokan vannak élet és halál között vannak. Nem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy a szervezetem önmagától nem ezt a választ adta volna. Azért reagált így a szervezetem, mert megkaptam a három Pfizer-oltást. És könyörgök nektek, hogy menjetek és oltassátok be magatokat, ha eddig még nem tettétek meg, mert szükségetek van a segítségre. Az egyik legjobb barátomat nagyon korán elvesztettem a Covid miatt; hat nap alatt megölte. Engem is megölhetett volna az utolsó hat napban, de nem tette, mert be vagyok oltva.

Kétségbeesetten látom azokat, akik a vakcina ellen tiltakoznak, mondván, hogy megsértik a jogaikat, és az ellen is, hogy maszkot kell viselniük. Jézusom, srácok, a szüleink háborúkat vívtak és a polgári jogaiktól is megfosztották őket.

Mindenkit csak arra kérek, hogy vegyétek ki a részeteket abból, hogy együttes erővel szállhassunk szembe ezzel a betolakodóval. Ez egy csúnya dolog, és még nincs vége.


A fertőzés, a súlyos megbetegedés és a halálozás kockázata is jelentősen alacsonyabb a teljesen beoltottak körében, mondták többször is egészségügyi szakértők.


KERESÉS
RÓLUNK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email
AKTUÁLIS SZÁM
NO. 340 – 2021/12-2022/01
INSTAGRAM
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
NO. 340 – 2021/12-2022/01
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. BULLET FOR MY VALENTINE - Bullet For My Valentine
 2. ASKING ALEXANDRIA - See What's On The Inside
 3. MASTODON - Hushed And Grim
 4. MANIMAL - Armegeddon
 5. WHITECHPEL - Kin
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EXODUS - Persona Non Grata
 2. MASTODON - Hushed And Grim
 3. KHEMMIS - Deceiver
 4. WOLFTOOTH - Blood & Iron
 5. BONDED - Into Blackness
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. JERRY CANTRELL - Brighten
 2. THE PINEAPPLE THIEF - Nothing But The Truth
 3. THRICE - Horizons/East
 4. COLOURSØUND - Coloursøund II
 5. THE LUCID - The Lucid
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Time To Die címmel megjelent és végig is hallgatható a stoner/sludge vonalas budapesti Red Swamp harmadik albuma, a Quarantine dalhoz pedig egy friss videoklip is született.
Atonement címmel még 2017-ben látott napvilágot az amerikai death metal intézmény, az 1988-ban megalapított Immolation tizedik nagylemeze, február 18-án pedig már jön is Ross Dolanék új albuma, az Acts Of God.