BEERZEBUB – “Direkt üzenetek a komplett politikai elitnek”, a kormánynak beszólós banda új EP-je: A szavak ereje

A választásra időzítve megjelent és végig is hallgatható a Kormány daluk/klipjük által elhíresült mosonmagyaróvári Beerzebub új EP-je. A rap-metal/crossover vonalas banda A szavak ereje című EP-jére hét tétel került fel.

5 új dal, egy feldolgozás és némi extra valahonnan a megszűnő közép halvány maradványaiból, direkt üzenettel a komplett politikai elitnek! A barátságos borító Mystreet keze munkája, akinek ezúton is hatalmas respekt és köszönet jár!

Akik végül szerepelnek a lemezen: Jakab Zoli (Bride To Solace stb.), Vörös Andris (Ørdøg), Fish Krisztián (Fish!), Hellfreaks Zsuzsi, Bölcsföldi Zozi, Kókai Barni, Liberal Berci és Csató úr aka Funktasztikus, akinek külön örülök, mert végre van egy MC is rajtam kívül egy dalban, aki nem a metal/hc világból érkezett. Azt mondhatom, mindenki remek teljesítményt nyújtott és mindannyian nagyon megtiszteltek ezzel, viszont az abszolút kedvencem Kókai Barni hihetetlen suttyó hörgése és Bölcsföldi Zoli ‘full american style’ éneklése, de mindegyik vendég csak emelt az EP színvonalán, úgy hiszem.


…Szerintem, ahogy mi felszólalunk a hatalom korrupciója ellen, az a legtöbb polgárban megfogalmazódik, csak vagy nem tudják hol kifejteni ezeket a gondolataikat a kocsmán vagy a családi asztalon kívül vagy félnek a következményektől – mondta a ricsandgreen.hu-nak a frontember Bogyó. – A Kormány dalunk megjelenése után nagyon sok üzenetet és kommentet kaptunk, hogy azért tudnak azonosulni a mondanivalóval, mert ezek az ő gondolataik az én megfogalmazásomban, zenére igazítva. Ezek a szövegek azoknak az arcoknak szólnak, akik próbálják a kiutat keresni ebből a fertőből és a halvány közép utolsó barikádján állva bírálnak mindent és mindenkit, aki politikai pozícióba kerül és hatalmat kap a kezébe.

Persze a károgók is betalálnak és jönnek a szokásos ‘komcsi-lipsi-bolsevik-stb.’ jelzők, de az ironikus soraim pontosan ezekre az emberekre utalnak, akik nem értik a szövegek jelentését, mert leragadnak ott, hogy ba…a meg a Fidesz. Nyilván a kormánypárt sokkal több savat kap, mivel ők vannak hatalmon, ők hozzák a törvényeket. Meg ugyebár talán Bödőcs mondta, hogy az ellenzékkel azért nem viccelődünk, amiért a paralimpiával sem. Annyira szánalmas az egész, hogy nehéz kiemelni bármit azonkívül, hogy a totális inkompetenciájukról írnék. Pontosan annyit vannak érintve a dalokban, amennyit érnek. Az a legszomorúbb, hogy a köznép legnagyobb részénél még mindig az a 2bites nézet van, hogy Gyurcsány vagy Orbán és a másik legszomorúbb, hogy a bigott Fideszesek legnagyobb része a megnyilvánulásaikban fullosan szoci nézeteket vall, akár tudat alatt is. Ezzel nem lehet mit kezdeni, de amikor elkezdenél egy vitát ilyen arcokkal, akkor az első támadó reakció, hogy ‘Méragyurcsányalattjobbvóóttt???’. Itt érdemes abbahagyni bárminemű érdemi társalgást és inkább arról beszélni, hogy a Soproni vagy a Kőbányai a szarabb sör…


www.facebook.com/beerzebubmowar


BEERZEBUB – A szavak ereje EP (2022)01. K-K-K [intro]
02. Kormány [feat. Vörös András]
03. Korrupt [feat. Jakab Zoli & Senior Hal]
04. Koalíció [feat. Kókai Barni]
05. Végletek [feat. Funktasztikus & Radnóti Zsuzsa]
06. Hibás világ [Liberal Youth cover feat. Berci]
07. Káosz [feat. Bölcsföldi Zoltán]

A Korrupt egyenes folytatása legutóbbi dalunknak, a Kormánynak. Szövegileg folytatjuk a rendszerkritikát, zeneileg pedig próbáltunk még pár dolgot belefűzni a BZB-hangzásba, amiért ezúttal is Pencs Tamás barátunk felelt. Hatalmas respect Jakab Zolinak és Senior Halnak a kiváló featért! A videót most is Piedl Andrissal forgattuk, a koncepció pedig ugyanaz volt: látványban is megjeleníteni az egész hazai politikai rendszer bigottságát minden oldalról!

Ez a dal is felkerül az eredetileg őszre tervezett, majd végül tavaszra halasztott EP-re, ami egy konceptlemez lesz, hiszen minden dal a magyar aktuálpolitika romlottságának állít görbe tükröt. Ha pedig már szóba került az EP: annyit már biztosan tudunk, hogy a Metal.hu gondozásában fog kijönni, és így, hogy csúszik a megjelenés, még jobban ki tudjuk maxolni a pakkot. Szeretnénk, hogy tavasszal mindenki egy olyan albumot vehessen a kezébe, ami zenei kordokumentum lehet, hiszen a jelen rendszer szélsőségeinek örvényében készült sok feszültséggel, haraggal, elkeseredettséggel.BEERZEBUB – Korrupt (2021)
BEERZEBUB feat. Vörös András – Kormány (2020)
BEERZEBUB feat. Soma – Bélyeg (2019)BEERZEBUB – Vice Versa (2019)KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.