Skip to content
☆☆☆☆☆ METAL & HARD ROCK 1986 ÓTA ☆☆☆☆☆

ALESTORM – „Magyarország, Te olyan csodás vagy!”

A miskolci születésű Bodor Máté már hét éve a kalózmetalos Alestorm gitárosa, jön is a harmadik vele készült lemez június második felében. Máté ugyan váltig bizonygatta, hogy a Seventh Rum Of A Seventh Rum címet viselő anyag komolyabb lett, mint a legutóbbi Crystal Coconut, ahogy kiderült, hogy elkészült most egy Neoton-feldolgozás is, a magyarul felcsendülő Nyár van, már nem nagyon hittünk neki. De nem ez az egyetlen magyar szöveg az új lemezen, ezúttal Magyarország címmel egy saját dal is született.

A Curse of the Crystal Coconut című hatodik lemezetek már a korai pandémiás időszakban jött ki 2020 tavaszának végén, azaz két éve. Azokkal a dalokkal turnézni sem tudtatok. Rögtön neki is láttatok a folytatásnak?
„Rögtön nem, mert azért egy ideig még bíztunk abban, hogy ha a nyári fesztiválok el is maradnak, ősszel már tudunk majd koncertezni. Aztán ősz helyett tél lett, majd 2021 tavasza… Rettenetes volt ez az egész. De a lényeg, hogy egy idő után már tényleg világossá vált, hogy ráfordulunk inkább egy új lemezre. Ami persze bosszantó, mert nagyon szeretjük a Coconut dalait is, óriási terveink voltak, többször is körbejártuk volna a világot, így azonban az egész anyag egy kicsit elveszett. Ahogy egyébként az összes lemez, ami a járványos időszakban jött ki.”

A nótaírás sem úgy működött most, mint korábban?
„Azt ugyanúgy csináltuk, mint eddig. Eleve szanaszét vagyunk a világban, Chris Tennesseeben, az USA-ban, én Magyarországon, a többiek meg Angliában, Írországban, Walesben… Mindig úgy dolgozunk, hogy küldözgetjük egymásnak az ötleteket, mindenki hozzátesz ezt-azt, majd kialakul a nóta, megszületik a szöveg, én pedig nekilátok a szólóknak. Aztán stúdió… Ezen a módszeren most akkor sem tudtunk volna változtatni, ha akarunk.”

Ezen az új lemezen szerinted melyik a legőrültebb dal?
„A P.A.R.T.Y., egyértelműen az a legslágeresebb, de a brazilos szám (Come To Brazil) is versenyben van. Az egy punkos darab, bolond az is, és ahhoz is forgattunk klipet, de az jön majd ki utoljára, majd valamikor nyár közepén. De amúgy tényleg azt kell mondjam, hogy ez most egy komolyabb lemez lett.”

Néztem azért a szövegeket, és valamelyiknél rendesen kikészültem…
„Az a Cannonball lehetett! (nevet) Annak tényleg elég beteg szövege van, de maga a nóta állati jó. Nagyon szeretem azt is! Tudom, mindenki ezt mondja, de szerintem ez tényleg egy rohadt erős lemez lett!”

Idehaza a mindent vivő sláger a Magyarország lesz. Azt ne mondd, hogy ez is Chris ötlete volt!
„Pedig ez az igazság. Tényleg mindenki szereti Magyarországot, szeretnek itt lenni, és ezt nem miattam mondják. Annyi helyről, országról született már Alestorm dal, itt volt az ideje egy ilyennek is.”

(A teljes interjú a Hammerworld magazin júniusi számában olvasható.)

A tartalomból: Abaházi Rt ★ Alestorm ★ Audrey Horne ★ Black Oath ★ CoreLeoni ★ Everflow ★ Five Finger Death Punch ★ Halestorm ★ Heaving Earth ★ Ignite ★ Kreator ★ Kovácsovics Máté / Mudfield ★ Nothing More ★ Paddy and the Rats ★ Pazdera György / Totális Metal ★ Satan ★ Solipsism ★ Thunder ★ U.D.O. ★ Watain
Kapható a megszokott lemezboltokban, hipermarketekben, benzinkutakon és újságárusoknál!
Gyűjtői kiadás: https://hammerworld.hu/shop
Előfizetési információk: https://hammerworld.hu/elofizetes/

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 345 – 2022/6
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
átmenetileg nem rendelhető : (
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. MICHAEL SCHENKER GROUP
  Universal
 2. MONUMENTS
  In Stasis
 3. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 4. STRONG DEFORMITY
  Inside Your Sun
 5. HALESTORM
  Back From The Dead
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. EVIL INVADERS
  Shattering Reflection
 2. HALESTORM
  Raise Your Horns (dal)
 3. AUDREY HORNE
  Devil's Bell
 4. WATAIN
  The Agony & Ecstasy...
 5. KILLSWITCH ENGAGE
  Live At Palladium
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 2. FAITH NO MORE
  The Real Thing
 3. WILLIAM DUVALL
  One Alone
 4. ALICe IN CHAINS
  Rainer Fog
 5. TOOL
  Fear Inoculum
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Hét év után új Stratovarius album érkezik szeptember 23-án. A 2015-ös Eternal lemezük utódja a Survive címet kapta, a címadó dal pedig már meg is hallgatható.
Put Your Back Into The Oar címmel még februárban tett közzé egy epikus videoklippel kísért új dalt az Amon Amarth, most pedig itt a szintén klippel kísért második új nótájuk, a Get In The Ring. Egyúttal az is kiderült, hogy a svéd metal vikingek új albuma, a 2019-es Berserker lemez utódja augusztus elején jön majd ki.
Az még év elején volt hír, hogy az Európa-turnéjának elhalasztására kényszerült a Måneskin, így a március 1-jére meghirdetett budapesti koncertjük is új időpontot kapott. Az Eurovízió-győztes olaszok a Covid-helyzet miatt napolták el a dátumaikat, az Európa-turnájuk jövő tavasszal lesz. Budapesten 2023. május 16-án játszanak majd a Budapest Arénában.