Skip to content

WITHERING SCORN: Prophets Of Demise

Új formáció a Withering Scorn, ám tagjai még véletlenül sem nyeretlen kétévesek. A Megadethet is megjárt, és korábban közösen az Eidolonban zenélt Drover fivérek jelentik a csapat gerincét (a gitáros Glen King Diamond zenekarában is megfordult, míg a dobos Shawn jelenleg is tagja az Act Of Defiance-nek), basszusgitárosként az ex-Fates Warning-os Joe DiBiase penget, az énekes pedig az a Henning Basse, akit a Metalium és a Firewind frontjáról ismerhetnek legtöbben.

Amikor híre szaladt a banda megalakulásának, az illusztris névsor okán kapásból bevéstem őket magamnak – most pedig, hogy kijött a debütáló album, elmondhatom, hogy nagyjából meg is kaptam azt, amire számítottam. A tesók előélete – különösen egykori közös zenekaruk, az Eidolon – ismeretében borítékoltam az irányvonalat (hasító US power), és e téren nem is kellett csalódnom.

A patinásabb csapatokhoz képest a Withering Scorn világa ugyanakkor modernebb (a Nevermore hatása tagadhatatlan), agresszívebb, sőt imitt-amott thrashesebb is. A neten több helyütt belefutottam olyan polemizálásokba, melyekben azt taglalták a posztolók, hogy miért nem a korábban már bevált Eidolon név alatt jött ki az anyag. Nos, kétségtelen tény, hogy a fivérek személyén túl is jó néhány közös pont akad az elődzenekar világával, ugyanakkor én mégis érteni vélem, miért döntöttek egy új név, és ezzel a tabula rasa mellett a tesók és társaik. Eleve Henne énekstílusa egy másfajta karaktert ad a muzsikának, és maga a produkció is maibb, modernebb, mint a patinásabban megszólaló Eidolon anyagoké volt. Glen ötletes, hol gyémánt keménységű, hol megadallamos gitárjátéka talán az anyag fő erőssége, de igazából mindenki jól teljesít, a zene és dalok pedig kellően változatosak.

Valójában csak a kissé túlhúzott epikus záró darab miatt nem kap egy ponttal többet a lemez, mert amúgy alapvetően ez egy teljesen rendben lévő 21. századi súlyos power metal anyag. Szívesen megnézném, koncerten hogy működik a produkció – pláne ha élőben még egy gitáros besegít nekik, ami a nóták ismeretében abszolút indokolt volna.

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
HAJÓGYÁR x hw