WHILE SHE SLEEPS – Brutális “csináld-magad” klipet forgattak egy új dalhoz: Eye To Eye

Bónuszdalokkal kiegészített új kiadást kap július 8-án a modern metalos brit While She Sleeps egy éve megjelent ötödik albuma, a Sleeps Society. Az eredetileg 11 nótás lemez új verziója 16 tételt tartalmaz majd, melyek közül az egyik új dal, az Eye To Eye egy korhatáros kisfilmet is kapott.

Mat Welsh gitáros: Ezzel a dallal és a videóval a ‘csináld-magad’ határait akartuk feszegetni, különösen a vizuális megjelenítés terén. Az egész klipet a zenekarunk rendezte és forgatta. Mi találtuk ki a koncepciót, mi építettük meg a díszleteket, mi terveztük a koreográfiát, megírtuk a zenét, rendeztük a színészi játékot, és még a vágást is mi végeztük. Ez az eddigi legnagyobb vizuális projektünk.

Az Eye To Eye dal ötlete az elmúlt néhány évben formálódott meg bennünk. Tudtuk, hogy egy nagyszerű Sleeps-dal lesz belőle, de soha nem volt időnk arra, hogy igazán ráfókuszáljunk, hogy olyanná fejlesszük, amilyen végül lett. Ez egyértelműen a WSS elmúlt 10 évének egyfajta ötvözete. Valami olyasmit akartunk, ami elég thrashes, és amire élőben is ki tudod ereszteni a gőzt. A dalban a Sleeps Society tagok csordavokáljai is szerepelnek; a raktárban vettük fel ezt több mint 100 emberrel, de aztán más tagok is elküldték a vokáljaikat, hogy felkerülhessenek a dalra.

Azt akartuk, hogy a klip vizuálisan is bemutassa, mit érezhet az ember egy bármilyen elmebaj közepette. Bárhonnan is jön a negativitás, úgy tűnik, mindig kettészakadunk: egyrészt arra, akinek fájdalmai vannak, aki befelé menekül, és arra, aki fájdalmat okoz másnak. Ez mindig egy harc önmagunkkal, és elveszünk benne.

Azért akartuk, hogy ez a klip ennyire nyugtalanító legyen, hogy szemléltessük azt a puszta gyötrelmet, amit az elme képes generálni mindannyiunkban, és ami kívülről bárki számára teljesen láthatatlan. Ez mindannyiunk számára ébresztőként kell szolgáljon, hogy emlékezzünk: megjátszhatunk bármit, és gyakran meg is tesszük ezt, de valójában senki sem ismeri a belső univerzumunk milyenségét. Fontos, hogy együttérzőek maradjunk másokkal…Az eredeti lemezen két vendég is szerepelt: Simon Neil, a Biffy Clyro frontembere, valamint Deryck Whibley a Sum 41-ból, a Systematic dal új verziójában azonban már Rou Reynolds is énekel majd az Enter Shikariból.


www.facebook.com/whileshesleepsWHILE SHE SLEEPS – Eye To Eye (a 2022-es újrakiadáshoz)
Sean Long gitáros:A Nervous arról szól, hogy legyünk büszkék az összes érzésünkre. Szó szerint azt mondja a nóta, hogy legyél ideges, vagy éppen félj, vagy szenvedj a fájdalomtól. Ezalatt azt értem, hogy a fájdalmaim java abból jön, hogy egyrészt ott vagyok én, másrészt a fájdalom. Tehát amikor beüt a kín, azt az ‘én’ megpróbálja valahogy elkerülni. És ha ezt képesek vagyunk világosan átgondolni, akkor elkerülhetetlen a felismerés, hogy ez egy hiábavaló törekvés…

WHILE SHE SLEEPS feat. Simon Neil – Nervous
(a 2021-es Sleeps Society albumhoz)

WHILE SHE SLEEPS – Sleeps Society (2022)
(07/08 – Sleeps Brothers / Spinefarm)

01. Enlightenment(?)
02. You Are All You Need
03. Systematic (feat. Rou Reynolds – Enter Shikari)
04. Eye To Eye
05. Nervous (feat. Simon Neil – Biffy Clyro)
06. Pyai
07. Know Your Worth (Somebody)
08. No Defeat For The Brave (feat. Deryck Whibley – Sum 41)
09. The Enemy Is The Inner Me
10. Division Street
11. Sleeps Society
12. Fakers Plague
13. The Long Way Home
14. You Are All You Need (akusztikus)
15. Call Of The Void
16. Dn3 3ht

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.