Skip to content

Véresen komolytalan – Megjelent a Bloody Holly and the Ricketz első klipje

A Világ legrövidebb könyvei sorozatnak vannak különösen illusztris darabjai, ilyen például A magyar horror punk története. A férfi énekes – női hangszeresek alkotta Bloody Holly And The RicketZ azonban már 2019-es megalakulásával is beírta magát az említett kötetbe. A zenekar számára a Halloween nemcsak hogy létező hazai ünnep, de egy soha véget nem érő állapot: a véres külsőségek mellett a RicketZ-dalok elmaradhatatlan része a fekete humor és a többnyire költséghatékony belezős filmek által ihletett szövegvilág. A zenekar debütáló kiadványa, a Slashes To Slashes, Guts To Guts EP 2021-ben jelent meg.

Jelenleg Czakó Dániel (Junkies, Gravel Shores) zenei rendezésével készítik első nagylemezüket, ennek beharangozó videóklipje a most megjelent White Magic Kills. A klipet Lakatos Márk rendezte, a forgatás helyszínét pedig a Nightmare in Budapest interaktív horrorház adta.

„Márkot úgy kerestük meg, hogy voltak összedobált ötleteink a klippel kapcsolatban, illetve adott volt a helyszín, ami minden Halloween-rajongó (rém)álma. Az előzetes bejáráson kiderült, hogy még fantasztikusabb, mint gondoltuk, úgyhogy ha rajtunk múlik, egész estés horror-agymenést forgatunk. Szerencsére Márk szakértő irányításával sikerült végül egy befogadható hosszúságú klipbe sűríteni az őrületet” – meséli Árendás Anita dobos.

„Habár rendesen felkészültünk a projektre, számomra mindig az a legjobb, amikor a zenekarral együtt helyben találunk meg olyan kameraállásokat vagy megoldásokat, amikre azelőtt nem gondoltunk volna. Ezek az apróságok nemcsak a klipet teszik emlékezetesebbé, hanem magát a közös munkát is” – tette hozzá Lakatos Márk, aki klipek készítése mellett saját rendezésű filmjeivel sorra hozza haza a díjakat külföldi fesztiválokról.

Az énekes-szövegíró Kirsch András bevallása szerint: „A szerzemény az ezoterikus konyhabölcsességek okozta kínokat foglalja dalba, továbbá szeretetteljesen megemlékezik az agyhúgykövet kristályokkal gyógyító természetgyógyászokról és a levakarhatatlan térítőkről is.”

A zenekar: Kirsch András – ének, Brányi Vivien – gitár, Montagnon Marielle – basszusgitár, vokál, Árendás Anita – dob, vokál

Diszkográfia: 2021 – Slashes to Slashes, Guts to Guts (EP)

(Zenekari fotó: Biró Edina)

KERESÉS
Hammerworld No. 352
kapható országszerte!
DIGITÁLIS KIADÁSOK
a laptapír kínálatában!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
minden kedden 22 órától!
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. ANY GIVEN SIN
  War Within
 2. ASKING ALEXANDRIA
  Where Do We Go From Here
 3. VANDENBERG
  Sin
 4. BLACK STONE CHERRY
  Screamin' At The Sky
 5. KK'S PRIEST
  The Sinner Rides Again
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. KATAKLYSM
  Goliath
 2. CATTLE DECAPITATION
  Terrasite
 3. SPIRIT ADRIFT
  Ghost At The Gallows
 4. VOMITORY
  All Heads Are Gonna Roll
 5. IMMORTAL
  War Against All
Posta Janos 22 - 300p
Posta Janos 22 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. TO KILL ACHILLES
  Recovery (dal)
 2. IMPOSTER SOCIETY
  Dorian Gray (dal)
 3. THERE WILL BE FIREWORKS
  Classic Movies (dal)
 4. DIE TOTEN HOSEN
  Reisefieber (dal)
 5. MANESKIN
  Honey (dal)
HAJÓGYÁR x hw