THIS CALLING – Heten, de nem gonoszak, az új felállás első dala: The Last Dance

Két éve jelent meg a dallamos hardcore punk vonalas This Calling zenekar első albuma, a Methods of Protest a svéd Black Star Foundationnél, a második lemez meg tavaszra várható, és előzetesként a The Last Dance dallal már lehet is ismerkedni.

Bödecs Andris mellé meglepetésre a két új tag is érkezett, Pettenkoffer Zsófi és Vida Írisz Minami, akik a tervek szerint élőben is szállítják majd a háttérvokálokat. A Bödecs-Fellegi-Herczeg alaphármas mellé azonban nemcsak ők érkeztek, hanem Szirota Márió dobos és Pap Attila basszusgitáros is, így a This Calling hétfősre duzzadt. Az új tagok aktívan részt is vettek a közelgő album megírásában, felvételében.

“A világ jelenlegi lelki állapotában, erkölcsi, szellemi, spirituális mélyrepülésében, abban az információs és kommunikációs kakofóniában, amiben élünk, talán a ‘káosz’ szóval lehetne a legjobban leírni az irányt, amerre fénysebességgel száguldunk. A ‘rend’-nek nyomát sem látni az emberek szemében / szívében, vagy azokon a csatornákon, amiket (sajnos) kommunikációra használunk. Mindenki a saját igazát harsogja, nem is érdekli, ideje sincs végighallgatni egy olyan véleményt, ami egy másik irányból érkezik. Szintet lépett a megtévesztés, a tömegmanipuláció, a félelemkeltés, a személyi szabadságjogok megnyirbálásának eszközrendszere is.

Ezzel a dallal meg sem próbálunk a régi eszközeinkkel, mondanivalónkkal reagálni mindarra a szennyre, ami elárasztja a világunkat, pusztán megpróbálunk emlékezni (mindenkit emlékeztetni) arra, hogy vannak jó dolgok is az életben. Egész egyszerűen néha hátra kell dőlni, és jól kell érezni magunkat. Mindent és mindenkit le kell szarni. Azt hiszem, ehhez sikerült egy igazi indulót írni!www.facebook.com/thiscallingpunkTHIS CALLING – The Last Dance (albumelőzetes, 2022, szöveges videó)

PólórendelésKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Cancer Culture címmel május 27-én jelenik meg a lengyel Decapitated új albuma, a 2017-es Anticult lemez utódja, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért Just A Cigarette dallal lehet barátkozni.
A kaliforniai Nekrogoblikon azt mondja magáról, hogy goblin metalt játszik, ami egyébként folkos, hörgős szimfonikus metalt jelent, az új albumuk pedig április 1-jén jött ki The Fundamental Slimes and Humors címmel. És most megérkezett a goblinok új videóklipje a Bones dalhoz.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.