BEATCAST – Beszélgetés Cselőtei Lászlóval

“Cselőtei László, a HammerWorld társszerkesztője, aki Lénárd Lászlóval 1986 decemberében indított el rajongói lapként a Metallica Hungaricát. Az immár 36 éve, ma HammerWorld címen működő újság lelkével nemcsak a legenda indulásáról, de az addig vezető útról, a gyerekkoráról is beszélgettünk a Beatkorszak idei első adásában.”

Cselő:Nemrég a Beat Rádióban jártam Bajnai Zsolt invitálására. A HammerWorld magazin 35 éves jubileumának alkalmából készített velem interjút. Meséltem neki a gyerekkoromról, a zenéhez fűződő kapcsolatom kezdeteiről és természetesen felidéztük a Metallica Hungarica magazin indulásának részleteit egészen a Metal Hammer Hungarica időkig, sőt, kicsit azon is túl. Nemrég került fel az adás Beat Rádió archívumába. Ha éppen nincs kedved zenét hallgatni, akkor itt van némi magyar rock történelem Cselőtől!
Köszönet Zsoltnak és a Beat Rádiónak a meghívásért!


A beszélgetés linkjeKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.