THE RASMUS – Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon ők képviselik majd Finnországot

A januárban bemutatott Jezebel című dalával a The Rasmus fogja képviselni Finnországot a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon, miután megnyerték a finn előválogatót. Az idei ED májusban lesz az olaszországi Torinóban, Budapestre pedig majd október 17-én érkezik a finn banda. A koncertjük a Barba Negrában kerül megrendezésre.


Lauri Ylönen énekes:Megcsináltuk! Nagyon boldogok vagyunk! Tök kemény versenyen vettünk részt, az összes többi dal is nagyon jó volt. Hat hónapon át iszonyatosan jól felkészültünk. Óriási megtiszteltetés ez számunkra, és maximális erőbedobással fogunk dolgozni azon, hogy a lehető legjobban képviseljük Finnországot Torinóban.


Az új dallal együtt az új gitárost, Emma “Emppu” Suhonent is bemutatták, aki Pauli Rantasalmi helyét vette át.

Pauli:Úgy döntöttem, hogy kiszállok a zenekarból, és új kihívások, új kalandok után nézek az életben.

Lauri:Mindig is egy család voltunk, inkább testvérek, mintsem csak zenésztársak. Továbbra is nagyon jó barátok vagyunk Paulival, és minden jót kívánunk neki.

Emppu:Még ősszel kaptam egy nagyon meglepő hívást, és IGEN-nel feleltem. Bár egy kicsit ideges voltam, amikor először próbáltam a srácokkal, erősen azt éreztem, hogy ez valami jó dolog lesz. És ez igaznak is bizonyult. Én vagyok a The Rasmus új gitárosa, tiszta őrület, hogy részt vehetek ebben az egészben!


A Jezebel című dalt Desmond Childdal írta a zenekar, akivel már dolgoztak a Black Roses című hetedik stúdiólemezen is, és aki többek között a KISS, a Bon Jovi és Alice Cooper számára is írt óriási sikerdalokat.

Lauri:Nagyszerű volt újra együtt dolgozni Desmonddal. Ő aztán tényleg tudja, hogyan kell egy slágert összerakni. A Jezabel egy olyan lányról szól, aki kérés nélkül elveszi, amit csak akar. Egy igazi szabad szellem.

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Ahogy tavasszal már beszámoltunk róla, Iconic néven egy új hard rock banda született, többek között Joel Hoekstra gitárossal és Tommy Aldridge dobossal a Whitesnake-ből.
Már három lemezelőzetes dalt is bemutatott az Arch Enemy az utóbbi hónapokban, a Deceivers című új albumuk pedig július 29-én jelenik meg. Most pedig már itt a negyedik új dal is, a Sunset Over The Empire - hivatalos videóklippel együtt.