Skip to content

Szereld te a WC tartályt az otthonodban!

Nincs annál idegesítőbb dolog, mint amikor éjszaka arra ébred valaki, hogy csöpp-csöpp-csöpp. Ezek a rendszeres időközönként ismétlődő monoton zajok bizony tökéletesen el tudják űzni az álmot talán még a leginkább álomszuszékok szeméből is. Természetesen egy otthonban nem csak egy helyen adódhatnak problémák a vízrendszeren belül, ám az esetek legnagyobb részében az ilyen meghibásodásoknak az a fő oka, hogy a WC tartály ment tönkre.

Kellenek a megfelelő kiegészítők is

A Mentool.hu WC tartályok és kiegészítők széles választékával áll vásárlói rendelkezésére. Persze vannak, akik csak magát a WC tartályt vásárolják meg, pedig ennek a beszereléséhez másfajta, nagyon hasznos és lényeges kiegészítőre is szükség van ám. Ellenkező esetben ugyanis nem kizárt, hogy az a bizonyos rettenetesen zavaró “csöpp-csöpp-csöpp” igen hamar ismét felhangzik majd. És persze garantáltan az éjszaka kellős közepén, vagy pont abban a pillanatban, amikor éppen már átlibbennél álomországba.

Napjaink modern világában már nem csupán falon kívülre szerelhető WC tartályokat lehet kapni, hanem falba épített változatokat is. Utóbbiak beszerelése egy cseppet komplikáltabb, így sok esetben sokkal jobban járhatsz, ha szakemberre bízod ennek a beszerelését vagy a cseréjét.

Kétféle tartálytípus

A falon, jól látható helyen lévő WC tartályok szerelése sokkal egyszerűbb. Ám az, hogy kívül van, egyértelműen sokkal inkább észrevehetővé teszi, ha van valamilyen probléma a rögzítésükkel vagy a bekötésükkel.

A szelep például egy olyan alapvető termék, amely arra szolgál, hogy szabaddá tegye a víz útját, majd ezt követően elzárja azt. Létezik belőle több fajta: tekerős, húzós és nyomós is. A töltőszelep általában a WC tartályban található, és a vízellátó csővel van összekötve. Rendszerint egy úgynevezett úszó- vagy gömbérzékelőhöz csatlakozik. Nagyon egyszerű a működési elv itt: ha a vízszint a tartályban lecsökken (a leöblítés után), az úszó leereszkedik. Ilyenkor a vele kapcsolatban lévő mechanizmus – az úszószelep – kinyitja a töltőszelepet, és a víz elkezd áramolni a tartályba a vízellátó csőből. Persze emelkedik az úszó is, s ha eléri az eredeti szintet, az úszószelep bezárja a töltőszelepet. Le is áll a vízbeáramlás.

Mindig az okot keresd és azt orvosold!

A WC csöpögésének persze nem csupán csak a különféle szelepek meghibásodása lehet az oka, hanem mindenféle tömítési problémára is vissza lehet vezetni. Sokszor csak a víznyomáson kell kicsit állítani, vagy ellenőrizni kell a csatlakozókat. Fontos, hogy ha észleled a WC csöpögését, minél gyorsabban javítsd meg! Nemcsak a vízpazarlást kerülöd el, hanem a padló károsodását vagy akár penészesedést is.

A WC tartály szereléshez, de a WC ülőke zsanérjainak a szereléséhez is találsz mindenféle remek eszközt és alapanyagot a Mentool.hu webáruházban, de válogathatsz egyéb fürdőszobai kiegészítők között is.

KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. HANABIE.
  Reborn Superstar!
 2. NEMOPHILA
  Evolve
 3. BAND-MAID
  Unseen World
 4. TRIDENT
  Advance Generation
 5. FATE GEAR
  The Sky Prison
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw