Skip to content

STARDUST – Hornyák Péter lett a budapesti dallamrocker csapat dobosa

Az év elején adtuk hírül, hogy dobosát keresi az AOR, melodikus rock vonalas budapesti Stardust, nemrég pedig kiderült, hogy Hornyák Péter (ex-Ossian) ült be a dobcucc mögé. Hornyák Peti dobolt korábban a Senecában, a Wellingtonban, az Invaderben, de a Pokolgépben is. A Stardust ebben a hónapban már stúdióba is vonul, hogy rögzítse a második nagylemezét.

A csapat még 2019 elején kötött szerződést az olasz Frontiers kiadóval, amely jelenleg az egyik legjelentősebb nemzetközi hard rock/metal zenéket gondozó cég, olyan legendás nevekkel a repertoárjában, mint a Whitesnake, a Uriah Heep, a Nazareth, a Stryper, a Dokken, a Toto, Alan Parsons, és persze számtalan fontos előadó az utóbbi négy évtized dallamrock színteréről.

A második Stardust lemezről még nem sokat tudni, annyit viszont elárultak a srácok, hogy a megszokott érzelmes dalok mellett lesznek keményebb, ütősebb tételek is. Az új zenekari felállás május 1-jén debütál majd a Tabán fesztiválon.

Horváth Ákos frontember: „Nem volt könnyű a választás. A sok tehetséges dobos közül egy olyat szerettünk volna, aki ügyesen mozog a zenei stílusok közt, aki tanult zenész és aki emberileg is passzol hozzánk.

Petit régóta ismerem, anno elég sok Stardust bulira eljött és egyszer említette is, hogy szívesen játszana velünk, imádja a Stardustot. Ráadásul 5 percre lakik tőlem és a próbahelyünktől. A játékstílusa és a dinamikája nagyon passzol a zenekarhoz! Nagyon várjuk a közös munkát, amit márciusban el is kezdünk a lemezfelvétellel.”


www.facebook.com/stardustaorA bemutatkozó Stardust album 2020 őszén jelent meg Highway To Heartbreak címmel, a legutóbbi klipjük pedig a Heartbreaker című Pat Benatar feldolgozásukhoz született meg. A videó ezúttal is Jimy J. Hollywooddal készült.

Az első lemez egyes dalainak megírásában részt vett Mark Spiro (Bad English, House Of Lords, Giant) és Tommy Denander is. Horváth Ákos zenekarvezető/énekes a Stardust fő hatásai közé olyan csapatokat sorol, mint a Def Leppard, a Winger, a Journey…

Ákos:Ezúttal szerettük volna, ha egy kicsit megtörik az a vonal, amit eddig csináltunk, újra a szokásos zenekari felállás és zúzás… valami mást és érdekeset szerettünk volna alkotni. Szóval, nem akartunk egy ugyanolyan klipet, mint az előző. Pont kapóra jött Jimy ötlete, aki tulajdonképpen csak engem képzelt el a klipben. A srácok a bandából pedig egyöntetűen belementek, amit ezúttal is köszönök nekik.

A klipben elrabolnak, különféle gyógyszerek hatására átváltozom és a végén szörny leszek, aki kiszabadul és megöli az elrablóját, aki egyben a szerelme is.

Schlovicskó Katalin maszkmester dolgozott rajtam, és nem keveset, hogy megfelelően hiteles legyen a végeredmény. A felvételek végén szó volt arról, hogy nagy poén lenne beállni pl. egy McDonalds drive-ba azzal a foszladozó arccal… de az egész napos forgatás után csak egy kád vizet akartam… úgyhogy nem voltam elég tökös gyerek…” (nevet)


STARDUST – Heartbreaker (a 2020-as Highway To Heartbreak albumhoz)
STARDUST – Highway To Heartbreak (a 2020-as album)


01. Runaway
02. Heartbreaker
03. Bullet To My Heart
04. Perfect Obsession
05. 2nd Hand Love
06. Shout It Out
07. Can’t Stop Loving You
08. Eye To Eye
09. Hey Mother
10. Blue Jeans Eyes (bónuszdal)
11. The River Is Rollin’
nka
KERESÉS
Hammer 354
megjelenés: március 5.
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPÍR OLDALÁN!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. TEMIC
  Terror Management Theory
 2. TESSERACT
  War Of Being
 3. OF MICE & MEN
  Tether
 4. GRAND MEXICAN WARLOCK
  Eulogy
 5. ANGELUS APATRIDA
  Aftermath
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 2. SULDUSK
  Anthesis
 3. ALFAHANNE
  Vår tid är nu
 4. BORKNAGAR
  Fall
 5. ECCLESIA
  Ecclesia Militans
HAJÓGYÁR x hw