STARDUST – Hornyák Péter lett a budapesti dallamrocker csapat dobosa

Az év elején adtuk hírül, hogy dobosát keresi az AOR, melodikus rock vonalas budapesti Stardust, nemrég pedig kiderült, hogy Hornyák Péter (ex-Ossian) ült be a dobcucc mögé. Hornyák Peti dobolt korábban a Senecában, a Wellingtonban, az Invaderben, de a Pokolgépben is. A Stardust ebben a hónapban már stúdióba is vonul, hogy rögzítse a második nagylemezét.

A csapat még 2019 elején kötött szerződést az olasz Frontiers kiadóval, amely jelenleg az egyik legjelentősebb nemzetközi hard rock/metal zenéket gondozó cég, olyan legendás nevekkel a repertoárjában, mint a Whitesnake, a Uriah Heep, a Nazareth, a Stryper, a Dokken, a Toto, Alan Parsons, és persze számtalan fontos előadó az utóbbi négy évtized dallamrock színteréről.

A második Stardust lemezről még nem sokat tudni, annyit viszont elárultak a srácok, hogy a megszokott érzelmes dalok mellett lesznek keményebb, ütősebb tételek is. Az új zenekari felállás május 1-jén debütál majd a Tabán fesztiválon.

Horváth Ákos frontember: “Nem volt könnyű a választás. A sok tehetséges dobos közül egy olyat szerettünk volna, aki ügyesen mozog a zenei stílusok közt, aki tanult zenész és aki emberileg is passzol hozzánk.

Petit régóta ismerem, anno elég sok Stardust bulira eljött és egyszer említette is, hogy szívesen játszana velünk, imádja a Stardustot. Ráadásul 5 percre lakik tőlem és a próbahelyünktől. A játékstílusa és a dinamikája nagyon passzol a zenekarhoz! Nagyon várjuk a közös munkát, amit márciusban el is kezdünk a lemezfelvétellel.”


www.facebook.com/stardustaorA bemutatkozó Stardust album 2020 őszén jelent meg Highway To Heartbreak címmel, a legutóbbi klipjük pedig a Heartbreaker című Pat Benatar feldolgozásukhoz született meg. A videó ezúttal is Jimy J. Hollywooddal készült.

Az első lemez egyes dalainak megírásában részt vett Mark Spiro (Bad English, House Of Lords, Giant) és Tommy Denander is. Horváth Ákos zenekarvezető/énekes a Stardust fő hatásai közé olyan csapatokat sorol, mint a Def Leppard, a Winger, a Journey…

Ákos:Ezúttal szerettük volna, ha egy kicsit megtörik az a vonal, amit eddig csináltunk, újra a szokásos zenekari felállás és zúzás… valami mást és érdekeset szerettünk volna alkotni. Szóval, nem akartunk egy ugyanolyan klipet, mint az előző. Pont kapóra jött Jimy ötlete, aki tulajdonképpen csak engem képzelt el a klipben. A srácok a bandából pedig egyöntetűen belementek, amit ezúttal is köszönök nekik.

A klipben elrabolnak, különféle gyógyszerek hatására átváltozom és a végén szörny leszek, aki kiszabadul és megöli az elrablóját, aki egyben a szerelme is.

Schlovicskó Katalin maszkmester dolgozott rajtam, és nem keveset, hogy megfelelően hiteles legyen a végeredmény. A felvételek végén szó volt arról, hogy nagy poén lenne beállni pl. egy McDonalds drive-ba azzal a foszladozó arccal… de az egész napos forgatás után csak egy kád vizet akartam… úgyhogy nem voltam elég tökös gyerek…” (nevet)


STARDUST – Heartbreaker (a 2020-as Highway To Heartbreak albumhoz)
STARDUST – Highway To Heartbreak (a 2020-as album)


01. Runaway
02. Heartbreaker
03. Bullet To My Heart
04. Perfect Obsession
05. 2nd Hand Love
06. Shout It Out
07. Can’t Stop Loving You
08. Eye To Eye
09. Hey Mother
10. Blue Jeans Eyes (bónuszdal)
11. The River Is Rollin’
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.