SCORPIONS – Dalpremier a február végi lemezről: Seventh Sun

Rock Believer címmel február 25-én jelenik meg az új Scorpions album, amelynek harmadik előzetese a Seventh Sun című dal. Ismerkedj meg vele!

A Slash címlapos februári HammerWorld magazinban egy alapos interjút is találsz Klaus Meine énekessel a Rock Believer album kapcsán.

A friss album lesz egy újabb nagy turné is, amelynek keretében Budapestre is eljut a csapat. A magyar koncert május 30-án lesz a Budapest Arénában. A budapesti koncertre jegyek kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

A járvány alatt a zenekar visszavonult a szülővárosuk, Hannover egyik stúdiójába, és új dalokon kezdett dolgozni. Klaus Meine énekes szerint az új dalok azért olyan pörgősek és erőtől duzzadók, mint a 80-as évekbeli albumaik, mert ‘élőben vettük fel a lemezt, ugyanabban a helyiségben, együtt játszva, pont mint a 80-as években’.

2022 azonban nem csak az új lemez lesz különleges a zenekar számára: 50 évvel korábban, 1972. január 22-én jelent meg bemutatkozó albumuk, és kezdődött meg nemzetközi karrierjük. A Rock Believer elnevezésű világkörüli turné Las Vegasban indul majd, ahol a csapat a Planet Hollywood Hotelben fog fellépni március 26. és április 16. között. Ezt követően átkelnek az Atlanti-óceánon, jön Európa, ahol kilenc országban játszanak, és végül hat németországi koncerttel zárnak.

Annyi energiánk volt az album rögzítésénél, és annyira jól szórakoztunk, hogy alig várjuk már, végre újra élőben játszhassunk” – mondja Matthias Jabs gitáros.

Klaus Meine:Soha nem volt még ilyen hosszú turnészünetünk, mint a járvány idején. Ez természetesen megnövelte az étvágyunkat, így most már alig várjuk, hogy visszatérhessünk a turnéra.

SCORPIONS – Seventh Sun (a 2022-es Rock Believer albumról)


SCORPIONS – Rock Believer (a 2022-es Rock Believer albumhoz)


SCORPIONS – Peacemaker (a 2022-es Rock Believer albumhoz)

SCORPIONS – Rock Believer
(02/25 – Vertigo)

01. Gas In The Tank
02. Roots In My Boots
03. Knock ‘Em Dead
04. Rock Believer
05. Shining Of Your Soul
06. Seventh Sun
07. Hot And Cold
08. When I Lay My Bones To Rest
09. Peacemaker
10. Call Of The Wild
11. When You Know (Where You Come From)

Bónuszdalok a Deluxe verzión
12. Shoot For Your Heart
13. When Tomorrow Comes
14. Unleash The Beast
15. Crossing Borders
16. When You Know (Where You Come From)

KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Cancer Culture címmel május 27-én jelenik meg a lengyel Decapitated új albuma, a 2017-es Anticult lemez utódja, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért Just A Cigarette dallal lehet barátkozni.
A kaliforniai Nekrogoblikon azt mondja magáról, hogy goblin metalt játszik, ami egyébként folkos, hörgős szimfonikus metalt jelent, az új albumuk pedig április 1-jén jött ki The Fundamental Slimes and Humors címmel. És most megérkezett a goblinok új videóklipje a Bones dalhoz.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.