RIVERS ABLAZE – Knapp Oszkár lett az énekesük, van már új dal is: Descending

Knapp Oszkár (Wrong Side, Grizzly, ex-Insane, ex-Redneck Zömbiez) lett a progresszív extrém metalban utazó Rivers Ablaze énekese, így már teljes a zenekar, amely eredetileg Kertész Márton (ex-Special Providence, From The Sky) projektjeként indult. 2021 nyarán jött ki a második nagylemezük, a Devoid Dying Sun, hamarosan pedig érkezik a harmadik lemez, annak The Black Hole Era lesz a címe, Descending címmel pedig már van is egy előzetes dal.

Az első Rivers Ablaze lemez, a Blood Canvas 2020 októberében jelent meg, akkor még Nagy Andrással (Sear Bliss, Arkhé) a mikrofonnál, a doboknál Budai Bélával (The Southern Oracle stb.), a billentyűknél pedig Cséry Zoltánnal (Random Trip, ex-Special Providence, ex-Subscribe stb.). A tavalyi Devoid Dying Sun egy teljesen instrumentális anyag lett, azt Ziskó Olivér dobolta fel.

Knapp Oszkár:Régóta szeretném már veletek megosztani ezt a remek hírt, miszerint hamarosan érkezik a Rivers Ablaze harmadik nagylemeze. Miért is fontos ez? Mert erre a lemezre bizony én ordibáltam fel az agyvelőm sötét bugyrainak tartalmát, és egyúttal hivatalosan is tagja lettem ennek az entitásnak, amire elképesztően büszke vagyok! Köszi a bizalmat, Kertész Márton!

Oszi egyébként szerepelt már a Blood Canvas lemez Into Deepest Depth tételében. Rajta kívül Gyémánt Krisztián (Beneath The Void) és Tari Szabolcs (From the Sky, ex-Miserium) is vendég lesz az új album egy-egy dalában. A Rivers Ablaze tavasszal turnézni is szeretne az új felállással, az új dalokkal.


www.facebook.com/riversablazeRIVERS ABLAZE – Descending (a 2022-es album előzeteseként)
RIVERS ABLAZE – Devoid Dying Sun (a 2021-es album)


RIVERS ABLAZE – The Black Hole Era
(2022)

01. Cosmic Venture Arch
02. Vortex
03. Perished Fountains of Life
04. Stellar Suffering
05. Descending
06. The Claiming
07. Giants of the Sky
08. Unholy ExpanseKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.