SATAN – Új album jön a brit metal veteránoktól, klippel az első dal: Burning Portrait

Decemberben még a 2018-as, legutóbbi albumuk egyik dalához forgatott klippel jelentkezett a brit metal színtér igazi veteránjának számító Satan, most azonban már itt egy vadonatúj klipes daluk, a Burning Portrait, amely egyben az első előzetese az új stúdióalbumuknak, a 2018-as Cruel Magic utódjának. A 2011 óta újra igazán aktív Satan hatodik albuma április 1-jén jön majd ki, a címe Earth Infernal lesz.

Russ Tippins gitáros:Két éve a világot a politika és a járvány foglalkoztatja, közben azonban a bolygónkkal is komoly problémák vannak. A Földünk már pokoli forró, szinte visszafordíthatatlan a változás. A pokolba tartunk, a jegyünk csak az odaútra szól és visszük magunkkal a gyermekeinket is. Igen, a Satannek van mondanivalója a globális klímaváltozásról.

Ami a zenei oldalt illeti, az brutális, tempós, erőteljes gitárokkal, azaz klasszikus Satan, mégis frissen és újszerűen szól, a zenekar kísérletezett egy keveset. Steve-vel (Steve Ramsey gitáros) már egy ideje beszélgettünk arról, hogy néhány kettős szólamot inkább unisonóban játszunk, mint harmóniában, ami amúgy a szokásos módszerünk. Azért persze az ikerharmóniák is jelen vannak ezen az albumon, de két dalban unisonót hallani, valahogy úgy, mint Rossington és Collins szólója a legendás Lynyrd dalban, a Free Birdben.

A Burning Portrait egy ember bukását írja le, az optimizmus fokozatos hanyatlását, amely átfordul cinizmusba. De az is benne van, ahogy az ideálok, akár a festék egy megfelelően nem karban tartott képen, eltűnnek, elporladnak. A bukás inkább az ember önnön elméjében történik, mint a való világban. Már nem úgy látja önmagát, mint korábban, és rájön, hogy mindazt megtestesíti, amit fiatal idealistaként annyira megvetett.www.facebook.com/officialsatanpage

SATAN – Burning Portrait (a 2022-es Earth Infernal albumhoz)

Eredetileg ezt a klipet még 2020 tavaszán szerettük volna kihozni az amerikai turnénk mellé, de aztán ez is, az is elmaradt, sok más tervvel együtt ment a levesbe… Már régóta vártunk erre, de most végre hivatalosan is bemutathatjuk az Into The Mouth of Eternity című számunk klipjét.SATAN – Into The Mouth Of Eternity (a 2018-as Cruel Magic albumhoz)

SATAN – Earth Infernal
(04/01 – Metal Blade)

01. Ascendancy
02. Burning Portrait
03. Twelve Infernal Lords
04. Mercury’s Shadow
05. A Sorrow Unspent
06. Luciferic
07. From Second Sight
08. Poison Elegy
09. The Blood Ran Deep
10. Earth We Bequeath


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.