MONUMENTS – Videóval a második lemezelőzetes dal: Cardinal Red

Andy Cizek még 2019-ben vette át az énekesi szerepet a modern prog metalos brit Monumentsben Chris Barretto-tól, aztán két dalt is bemutattak vele (Animus, Deadnest), ezek azonban nem lesznek rajta az április 15-én megjelenő In Stasis albumon, amely az első lemezük lesz Andyvel. A Monuments legutóbbi, harmadik albuma 2018-ban jelent meg Phronesis címmel, azóta az eredeti dobosuk, Mike Malyan is visszatért.

Az In Stasis lemez második igazi előzetese a klippel kísért Cardinal Red dal – ismerkedj meg vele!

Az első előzetes dal a szintén klipes Lavos volt, benne Mick Gordonnal (a Doom, a Prey és a Killer Instinct számítógépes játékok zenéjének ausztrál zeneszerzője), de a lemezen szerepel még Spencer Sotelo (a Peripheryből) és az egykori énekesük, Neema Askari (2010/2011, ma Form Subtract) is.


Konkrét koncepció nélkül közelítettük meg ezt az albumot, azonban már három dal után kialakult egy közös téma. Arról az érzésről van szó, hogy egyfajta csapdahelyzetbe kerülsz, és ez egy olyan érzés, amit gyakran megtapasztaltunk már, a barátságokban és a párkapcsolatokban… a szerelemtől a gyűlöletig, az élettől a halálig, a dicsőségtől a teljes vereségig, az elszigeteltségtől a szabadságig.

Az elmúlt két év során sok ilyen próbatétellel szembesültünk, és ezek a küzdelmek megjelennek a lemezen is. Ez az album a legnagyobb diadalaink és a legmélyebb küzdelmeink betetőzése. Reméljük, hogy átérzitek majd, és közelebb visz titeket az egyensúlyhoz.

Szeretnénk köszönetet mondani a vendégeknek, Neema Askarinak (Form Subtract, ex Fellsilent, ex-Monuments), Spencer Sotelo-nak (Periphery, King Mothership) és Mick Gordonnak, hogy egyedi nézőpontjukkal gazdagították a lemezt.www.facebook.com/thisismonuments
MONUMENTS – Cardinal Red (a 2022-es In Stasis albumhoz)
MONUMENTS – Lavos (a 2022-es In Stasis albumhoz)


MONUMENTS – Deadnest (2021)
MONUMENTS – Animus (2020)

MONUMENTS – In Stasis
(Century Media)

01. No One Will Teach You (ft. Neema Askari)
02. Lavos
03. Cardinal Red
04. Opiate
05. Collapse
06. Arch Essence (ft. Spencer Sotelo)
07. Somnus
08. False Providence
09. Makeshift Harmony
10. The Cimmerian
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.