SABATON – Új videó a Manowar feldolgozásukhoz: Kingdom Come

A csatametalos Sabaton legfrissebb szöveges videója a Manowar feldolgozásukhoz született meg. Az eredetileg a Manowar 1988-as Kings Of Metal lemezén megjelent Kingdom Come dal átdolgozása nem friss, még 2016-ban jelent meg a brit Hammer egyik mellékletén, és akkor be is mutattuk.

Pär Sundström basszusgitáros:
Ezt a felvételt a Manowar előtti tisztelgésnek szántuk, egyúttal kapcsolódott az együttműködésünkhöz az azonos nevű videojátékkal. Néhány éve készült, és örömmel látjuk, hogy ennyire értékelitek! Kértétek ezt a szöveges videót, úgyhogy most meg is kapjátok!

SABATON – Kingdom Come (Manowar, szöveges videó 2021)

SABATON – Kingdom Come (Manowar, 2018)


2022 tavaszán Európa-turnéra indul a csatametalos svéd Sabaton, mégpedig a szörnymetalos Lordi és a folkmetalos mongol The Hu társaságában. Lesz budapesti állomás is, március 13-án a Budapest Sportarénában.

Pär Sundström, a Sabaton bőgőse a The Tour To End All Tours kapcsán:Mindannyian túl régóta vártunk már erre… És annyira készen állunk, mint még soha! Amikor ez a turné elindul majd, egy egész kincsesládányi új dalt fogunk eljátszani nektek, néhány más meglepetéssel együtt. Nem akarod majd kihagyni ezt az élményt…


A koncert Facebook oldala


A Sabaton 2022. március 13-án a Budapest Arénában lép fel a mongol folk metal kuriózum, a The Hu, és a finn Lordi szörnyeivel együtt.

Jegyek július 5-én 10 órától kaphatók a
www.livenation.hu, www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon.


SABATON
THE HU
LORDI
2022.03.13. Budapest, SportarénaAkik korán lecsapnak az első jegyekre, azokra ráadásul ajándék is vár: Mindenki, aki július 9. 17:00-ig vált jegyet a The Tour To End All Tours bármelyik állomására, hozzáférést kap az aznapi Exitfestes headliner Sabaton koncert online livestream-hez, teljesen ingyen. Ne feledjétek, ez lesz másfél év után az első Sabaton koncert, remek alkalom felkészülni az igazi, személyes visszatérésre!

A Sabaton kétségkívül az egyik legfontosabb ma a modern heavy/power metal zenekarok között, magabiztos gyorsasággal emelkedtek fel a legnagyobbak közé, ami hamar 5 Hammer Golden Gods Awards díjat is hozott már nekik (közte a ‘legjobb koncertzenekar’ díját háromszor is!) és többször voltak a jelöltek között a svéd Grammy-nek számító Grammis-en is. A 2016-os The Last Stand lemez három országban is a toplisták élén kezdett, további négy országban volt dobogós. Joakim Brodén (ének), Pär Sundström (basszusgitár), Chris Rörland (gitár), Hannes van Dahl (dob), és Tommy Johansson (gitár) saját fesztivált is szervez, a Sabaton Open Air már 2008 óta van jelen, 2009-ben pedig a Sabaton Cruise-t indították el. Legutóbbi nagylemezük, a The Great War 11 országban remekelt a toplisták első 10 helyezettje között, köztük Svájcban, Németországban és Svédországban első helyen.

A Sabaton a bezártság okozta időszakot kemény munkával töltötte, aminek eredménye egy legalább olyan grandiózus turné, amellyel a 2020-as évben egy időre kényszerbúcsút vettek a közönségtől; illetve egy új nagylemez is született, amiről február óta folyamatosan érkeznek a dalok.

A The Hu igazi különlegesség, egyenesen Mongóliából hoznak folk metalt hazánkba, a 2019-es The Gereg című bemutatkozó nagylemezük hatalmas nemzetközi elismerésnek örvend, dalaik eszméletlenül népszerűek, a Yuve Yuve Yu már a 80 milliós nézettséget közelíti YouTube-on, a Wolf Totem 55 millió fölött van. A folytatás éppen készül, még idén megjelenik a második nagylemez, amit élőben hallhatunk az Arénában.

A finn Lordi szörnyetegeit nem kell bemutatni senkinek, a sokkrockerek 2006-ban azzal lepték meg a világot, hogy megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. A horror témáikat dallamos és könnyen befogadható heavy metal és hard rock köntösben tálaló zenekar extravagáns megjelenésével mindenhol egyedi látványt és előadást tartogat mindenki számára; legutóbbi nagylemezük, a Killection tavaly januárban jelent meg, idén októberben pedig nem kevesebb, mint 7 (!) új nagylemezt terveznek kiadni. Hogy ez pontosan mit is jelent, azt április óta találgatják a rajongók, de a meglepetés és a látvány garantált!”


KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.