Skip to content

PETŐFI ROCK X HAMMERWORLD – Új metal- és rockzenei műsor indul vasárnaptól a Petőfi Rádióban!

Tematikus metal- és rockzenei műsorral bővül a Petőfi Rádió kínálata: a HammerWorld magazin egyórás műsora minden vasárnap 19:00 és 20:00 között várja majd a műfaj kedvelőit. A műsorvezetők Cselőtei László és Pintér Miklós lesznek.

Sokan emlékezhetnek rá, amikor a Metallica Hungarica 1986-os indulása után, 1989 tavaszán Magyarországra érkezett a legendás nemzetközi hard rock és heavy metal magazin, a Metal Hammer. A két lap összeolvadásából megszülető Metal Hammer Hungarica szerkesztőit – Cselőtei Lászlót és Lénárd Lászlót – nem sokkal később megkeresték a Petőfi Rádió akkori szerkesztői, Göczey Zsuzsa és Adorján Ágnes, hogy felkérjék őket egy tartalmában a magazin tematikáját követő zenei műsor elkészítésére. Így született meg a Heavy Metal Híradó, amely fél évtizeden át havi rendszerességgel jelentkezett és amelyet negyedévente kiegészített egy egész estés program, a Metal Éj.

Most, 28 évvel később a Petőfi Rádió új csapata elérkezettnek látta az időt, hogy a hard rock és metal zenéket ismét beemelje a programjába. Béli Ádám csatornaigazgató és Dominik Zsolt vezető szerkesztő összeült a HammerWorld magazin szerkesztőivel, ezúttal Cselőtei Lászlóval és Pintér Miklóssal, hogy egy hard rock/metal tematikájú műsor tervéről egyeztessenek. A megbeszélések nyomán, 2022 júniusára kialakult egy új zenei program, a Petőfi Rock x Hammerworld koncepciója.

„Kortárs, progresszív könnyűzenei adóként keressük a szakmai kapcsolódásokat, amelyek által naprakészen, magas minőségben kiszolgálhatunk olyan közönségigényeket is, amelyek kifejezetten egy stílusra, hangzásvilágra koncentrálnak. Ez a szándék hívta életre a Petőfi és HammerWorld együttműködését. A magyarok érzelmi és zenei világától, nagyon nem állnak távol a keményebb műfajok, a HammerWorld magazin léte és sikerei is ezt bizonyítják. Azzal, hogy ebben a műsorban összebútoroztunk, csatornát nyitottunk az elképesztő szakmai és műfaji tudással rendelkező HammerWorld szerkesztői gárda az általuk képviselt zenei világ és hallgatók között” – részletezte az együttműködés létrejöttét Béli Ádám, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

A Petőfi Rock x HammerWorld aktualitásokkal és a magazinból is megismert rovatokkal, interjúkkal jelentkezik vasárnaponként 19 és 20 óra között. A mikrofonnál, Cselőtei László, a HammerWorld magazin alapítója és vezető szerkesztője, valamint Pintér Miklós, a Grungery és a HammerWorld magazin szerkesztője ülnek majd. 

„Számomra ez a műsor a nagy visszatérést jelenti a Petőfi Rádióba – mondta el Cselőtei László az új műsor kapcsán. Ugyanolyan lelkes és bizakodó vagyok, mint 1990-ben, amikor a Heavy Metal Híradót kezdtük készíteni Lénárd Lacival. A hard rock és metal műfaj olyan, mint egy hatalmas, gyönyörű fa, amelynek minden levele más formájú és színű. A cél ugyanaz, mint egykor: bemutatni és népszerűsíteni a hard rock és metal világát. A Petőfi Rock x Hammerworld műsorban olyan zenéket válogatunk majd a szinte végtelen kínálatból, amelyek tele vannak dallamokkal, érzelmekkel, amelyek könnyen befogadhatóak, szerethetőek. Biztosak vagyunk abban, a hallgatók gyorsan megszeretik majd azt a hangzást, amely sokáig hiányzott a Petőfi repertoárjából, de amely világszerte hihetetlen népszerűségre tett szert az elmúlt négy évtizedben. Tisztában vagyunk azzal, hogy a metal műfajban sok olyan karakterű muzsika is felbukkan, amelyet jelen program keretei között, egy országos zenei adón, főműsoridőben nem tudunk lejátszani. De igyekszünk irányt mutatni és olyan előadókat, dalokat játszani, amelyek nyomán a kíváncsi hallgató tovább kereshet és megtalálhatja a saját ízlésének legjobban megfelelő hangzásokat, hangulatokat. Azt igyekszünk majd megvilágítani, hogy mennyire sokszínű ez a világ itthon és külföldön, milyen értékeket rejt zene és szövegek szempontjából egyaránt” – fejtegette Cselő.

Pintér Miklós és Cselőtei László a Petőfi Rádió stúdiójában

A tavaly megújult Petőfi Rádió valamennyi zenei műfajt felvette repertoárjába, így a legújabb popzenék mellett az underground és az elektronikus színtér előadói is feltűntek a kínálatban, amely júniustól az aktuális rock és metal trendeket és érdekességeket felvonultató műsorral egészül ki.

„A Petőfi Rádió programigazgatóságának nyitottsága egy új kezdetet jelenthet a hazai kemény zenei színtér számára. Rengeteg az új, fiatal banda, a naptárak tele vannak a műfaj képviselőinek fellépéseivel, a magyar rock- és metalrajongók gond nélkül töltik meg a legnagyobb koncerthelyszíneket Budapesten és vidéken. A műsorban hozzájuk és a más irányból érkező, nyitottabb zenehallgatókhoz fogunk szólni. Sztorikban, a zenekarokhoz kapcsolódó történetekben nem lesz hiány, szórakoztató formában, első kézből fogjuk tálalni az újdonságokat a hazai és nemzetközi rock és metal színtérről”- tette hozzá Pintér Miklós.

Az első Petőfi Rock x HammerWorld adás június 12-én, azaz most vasárnap 19:00 és 20:00 között, Nagy Feró Petőfi Rock című műsora előtt lesz hallható a Petőfi Rádióban!

Tartsatok velünk!

Pintér Miklós műsorvezető, Dominik Zsolt, a Petőfi Rádió vezető szerkesztője és Cselőtei László műsorvezető

__

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
posta jános
szerkesztő
 1. BLOODRED HOURGLASS
  The Sun Still In Me (dal)
 2. CAVALERA
  Escape To The Void (dal)
 3. MINISTRY
  Goddamn White Trash (dal)
 4. BAD OMENS x POPPY
  VAN (Live) (dal)
 5. SOFT PLAY
  Act Violently (dal)
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw