Skip to content

PARASHYNE – Mint a méhek a méhkasban

A progresszív/melodikus metalos finn Parashyne augusztus 9-én adja ki Calibration című debütáló albumát. A héten megjelent első kislemezdal, a Beehive bemutatja a zenekar új tagjait. A szerzeményben a Shiraz Lane-es Hannes Kett is közreműködik.

„A Beehive a tömegről, a mókuskerékről és annak a vágyáról szól, hogy kitűnjünk és elszakadjunk a folyamatosan mozgó csordától – mondta a Parashyne énekesnője, Tanja Härkönen. – Nap mint nap emberek milliárdjai végzik ugyanazt a rutint minden egyes nap: ’munka, evés, alvás, ismétlés’, hogy aztán napról napra ugyanezt folytassák egész életükön át. Mint a méhek a méhkasban. Ebből az áramlásból szinte lehetetlen kitörni, és a folyamatos munka mennyisége az emberek életében hajlamos elszívni az időt és az energiát. A szokásos családi rutin is megviseli az egyén energiáját és idejét. Ráadásul az emberek és a társadalom általában kevés megértést tanúsítanak azok iránt, akik kilógnak a tömegből. Lusta, őrült vagy tétlen álmodozóknak bélyegzik őket. Így a körülötted lévő emberek is megpróbálhatnak visszarángatni téged a nyüzsgésbe, a méhkasba, a helyedre: a dolgozók közé.”

A klipet a zenei körökben jól ismert Niko Sihvonen, a Rocktografia munkatársa forgatta, aki a Parashyne előző, Ghost című videóját is készítette. A vágásért és a rendezésért ismét a Parashyne motorja és „kapitánya”, Tanja Härkönen felelt.

„A Beehive klipje bepillantást enged az emberek mindennapi nyüzsgésébe, a méhkasokba, a forgalmas városokba, ahol az emberek és az autók úgy nyüzsögnek, mint a méhek – folytatta Tanja. – Így a zenekar tagjai akció közben lettek lefilmezve a Helsinkiben található Pasila betondzsungelének különböző urbánus szegleteiben. A témához illeszkedően a videó általános hangulata nyugtalan; sok a gyorsított előretekerés, a mozgás és a hirtelen vágások.”

Parashyne:
Tanja Härkönen – ének
Samuli Federley – gitárok
Sofia Kaipainen – basszusgitár
Tomas Kasprzyk – dobok

https://parashyne.bandcamp.com

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw