Skip to content

VERNI – Charlie Benante megcsinálta

Az Overkill basszusgitárosának, D.D. Verninek a szólóprojektje a második albuma kiadására készül. A Dreadful Company július 26-án fog megjelenni az M-Theory Audio gondozásában. Az előző albumhoz hasonlóan ezúttal is Verni írta az összes dalt, gitározott és basszusgitározott, valamint a vokálokért is ő felelt:

„Ez már régóta váratott magára. Annyira izgatott vagyok, hogy végre egy punkos lemezt készíthetek. A legjobb dolog ezekben a szóló vállalkozásokban az, hogy különböző dolgokat próbálhatok ki. Amikor jött a Covid, úgy éreztem, rengeteg időm van a stúdióban, ami általában nem szokott lenni, így mindezt arra használtam fel, hogy igazán felpörgessem az írást, és megcsináljak néhány dolgot a bakancslistámon… ez volt az egyik ilyen. A lemez mantrája az volt, hogy írj úgy, mint egy punk zenekar, és játssz úgy, mint egy metal zenekar. Szóval, amikor írtam, nem volt semmi tenyérrel tompítás vagy metalos lüktetés, csak szélesre tárt Ramones-akkordok, aztán nagy dallamok, aztán később visszatértem, és elkezdtem hozzáadni a metalos ízt, de inkább úgy, ahogyan én jellemzően gitározni szoktam. Jason Bittnert (Overkill, Shadows Fall) kértem fel dobolni, mert tudtam, hogy mindent bele fog adni, és ugyanazt mondtam neki: játssz úgy, ahogy te is tennéd… Az egyetlen kikötésem az volt, hogy ne használjon duplázót, ami szerintem számára is érdekes volt, hiszen ez is eltér a szokásos dolgaitól.”

A lemez első kislemezeként a Lunkhead című dal került bemutatásra – egy szöveges videó és egy spéci vendég felbukkanása kíséretében:

„A legtöbb szólót én játszottam fel, de tudtam, hogy nem akarom mindegyikkel ezt tenni. A legutóbbi szólólemezemre gondoltam, ahol elég sok shredder volt, és ennek a legtöbb dalnál most nem volt értelme. Szóval elkezdtem gondolkodni, hogy kit ismerek, aki könnyen át tudna csusszanni a punkból a metalba. Éppen olyan punk/metal keverékeket hallgattam, mint a Volbeat, a Motörhead, a Metallica Misfits-feldolgozásait, ilyesmi, és akkor jött az SOD… én meg azt mondtam, hogy ja, el is felejtettem őket, és imádom azt az SOD lemezt! De hát, ki nem? Emlékszem, hogy a stáblistán ez szerepelt: Charlie Benante – dobok és egy gitárszóló. Én meg arra gondoltam, hogy vajon Charlie megcsinálná? Megkerestem, ő pedig benne volt, úgyhogy küldtem neki néhány dalt. A Lunkhead tetszett neki, és egyszerűen belevágott. Szerintem nagyszerű!  Bárcsak lenne ideje többet ilyet is csinálni. Szóval, az album felvezető dalában egy basszusgitáros és két dobos prezentálja az összes szólamot, hahaha! Királyság!”

VERNI – Dreadful Company
(07/26 – M-Theory Audio)

1. Lunkhead
2. Cemetery Safari
3. All You Need To Know
4. The Whore With The See Thru Shoes
5. Red Flag
6. Wild Horses
7. Thanks For The Memories
8. Call Of The Highway
9. Tears On My Heart
10. Takin Care Of Business
11. Victoria

KERESÉS
Hammerworld no. 355
keresd az újságosoknál!
régi lapszámainkat
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
NÉPSZERŰ
FACEBOOK
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. DVNE
  Voidkind
 2. JUDAS PRIEST
  Invincible Shield
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. DAATH
  The Deceivers
 5. MUDFIELD
  Fehér Zászló
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. BORKNAGAR
  Fall
 2. VLTIMAS
  Epic
 3. MADDER MORTEM
  Old Eyes, New Heart
 4. SOVEREIGN
  Altered Realities
 5. JOB FOR A COWBOY
  Moon Healer
331NorbiHP2021
331NorbiHP2021
Uzseka Norbert
munkatárs
 1. MIND’S MIRRORS
  Forever Is Not Nearly Long Enough
 2. AUTOPILOT
  It Might Be Gone Forever
 3. BRUCE DICKINSON
  The Mandrake Project
 4. MAGMA RISE
  Neither Land Nor Sea
 5. DVNE
  Voidkind
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
HAJÓGYÁR x hw