PADDY AND THE RATS – Új dallal búcsúznak a zenésztársuktól: After The Rain

From Wasteland To Wonderland címmel április 29-én jelenik meg az új Paddy And The Rats album, első előzetesként a szöveges videóval kísért After The Rain dallal lehet ismerkedni. A legutóbbi Paddy-lemez a 2017-ben kiadott Riot City Outlaw volt, a Napalm kiadónál az volt az első anyaguk.

Az idei év egy szörnyű tragédiával indult, 41 éves korában elhunyt Babicsek Bernát színész-harmonikaművész, aki tíz éve zenélt a miskolci gyökerű csapattal. 2021. december 31-én a zenész solymári családi házában tűz keletkezett, Bernát halálát valószínűleg füstmérgezés okozta.

Szerettük volna neki dedikálni a lemezt és az első megjelenő dalt is – mondta a csapat a Lángolónak a premier kapcsán. Először egy szöveges videót készítettünk hozzá, mert fontosnak éreztük a szöveget is hangsúlyozni. Jövő héten pedig érkezik a hivatalos videoklip is a dalhoz.

Szerettük volna, ha az első dal kifejezi az érzéseinket Bernie elvesztésével kapcsolatban, ezért választottuk az After the Rain-t. Ez egy szomorú dal, de mégis van egy pozitív vibrálása is. Végig érződik a szomorúság és a kétségbeesés a dalban, de amikor bejön a duda és a harmónika a dropban, annak valami nagyon erőteljes hatása van. Ott valahogy azt érezed, hogy erősnek kell lenni és menni tovább mindenképp. Ez az, amit most nekünk is tenni kell!

A refrén utolsó sora a dal esszenciája: “After The Rain, sunshine will never be the same.”

Ez magába foglalja valahogy az egész érzelmi kavalkádot, ami bennünk van. A fájdalom talán enyhül majd idővel, de soha nem lesz már semmi olyan, mint amilyen Bernie elvesztése előtt volt.PADDY AND THE RATS – After The Rain
(szöveges videó a 2022-es From Wasteland To Wonderland albumhoz)Köszönjük, hogy kaptunk egy kis időt magunkhoz térni valamennyire ebből a sokkból.

Természetesen sok munka lesz még feldolgozni ezt a helyzetet, de mennünk kell tovább, mert ahogy a rengeteg Tőletek kapott üzenetből kiderült, sokatoknak tudtunk erőt, örömöt, reményt adni az elmúlt 13 évben és azt látjuk, hogy van értelme folytatni, azt amit eddig csináltunk. Mérhetetlen sok szeretetet, támogatást és biztatást kaptunk Tőletek, amiért borzasztó hálásak vagyunk! Nagyon köszönjük, hogy mellettünk álltok ebben a nehéz időszakban!

Át kellett szervezni az egész évet, az egész életünket az elmúlt hetekben, amiről kicsit később részletesen be is számolunk.Viszont most első körben szeretnénk méltóan elbúcsúztatni Berniet egy koncerten, ahol azok a zenészek és énekesek segítenek megszólaltatni a dalainkat, akik közel álltak hozzá vagy akikkel zenélt egy színpadon.

Ez az emlékkoncert március 6-án lesz az Akváriumban. Ennek fényében a február 11-i, ugyanide meghirdetett, koncertünk elmarad.Természetesen az oda megvásárolt jegyek érvényesek lesznek erre az eseményre is.
Reméljük, hogy minél többen csatlakoztok hozzánk, hogy méltó búcsút vegyünk Bernietől.

PADDY AND THE RATS – From Wasteland To Wonderland
(04/29 – Napalm)

01. Wasteland
02. Ship Will Sail
03. Party Like a Pirate
04. After the Rain
05. Northern Lights
06. Matadora
07. Standing in the Storm
08. Everybody Get up
09. Hometown Kid
10. Heartbreaker.
11. Rumble Outta Here
12. The Last Hunt
13. WonderlandKERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Black And Gold címmel augusztus 19-én jelenik meg a dögös, metalos rock’n’rollt nyomató svéd Thundermother ötödik albuma, a 2020-as Heat Wave lemez utódja, második előzetesként pedig a klippel kísért I Don't Know You dallal lehet barátkozni.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.
Még 2018 végén vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki 2019 szeptemberében. Úgy volt, hogy a Sabaton vendégeként hozzánk is eljutnak majd, de a pandémia nem csupán ezt a tervüket tette tönkre.