PADDY AND THE RATS – Okkal lett annyira más az új klipjük: Everybody Get Up

From Wasteland To Wonderland címmel április 29-én jelenik meg az új Paddy And The Rats album, második előzetesként pedig a klippel kísért Everybody Get Up dallal lehet ismerkedni.

A legutóbbi Paddy-lemez a 2017-ben kiadott Riot City Outlaw volt, a Napalm kiadónál az volt az első anyaguk.

Az idei év egy szörnyű tragédiával indult, 41 éves korában elhunyt Babicsek Bernát színész-harmonikaművész, aki tíz éve zenélt a miskolci gyökerű csapattal. 2021. december 31-én a zenész solymári családi házában tűz keletkezett, Bernát halálát valószínűleg füstmérgezés okozta.

Az új lemez első előzetes dalát (After The Rain) Bernát emlékének ajánlották, az új klip viszont valami egészen más.

Egy elég rendhagyó klipet forgattunk az új dalunkhoz, az Everybody Get Uphoz – mondta Paddy a Lángolónak. – Maga a dal is kilóg kicsit a sorból, mert tőlünk nem megszokottan van egy kis hip-hop-os beütése, mint a gyerekkorunk kedvenc bandáinak a Beastie Boysnak vagy a Run D.M.C.-nek. Ezt vizuálisan is szerettük volna megjeleníteni, ezért teljesen új stílusú ruhákban szerepelünk a klipben, megidézve a ‘80-as évek New York-i hip-hop, hardcore bandáinak a megjelenését. Egyáltalán nem szabad komolyan venni a látottakat.

Annyi sok rossz dolog történt velünk mostanában, hogy szükségünk volt végre egy kis vidámságra. Újra elővettük a 10-12 éves énünket és csak bohóckodtunk egy nagyot.www.facebook.com/paddyrats


PADDY AND THE RATS – Everybody Get Up
(a 2022-es From Wasteland To Wonderland albumhoz)Szerettük volna neki dedikálni a lemezt és az első megjelenő dalt is – mondta a csapat a Lángolónak az After The Rain premierje kapcsán. Először egy szöveges videót készítettünk hozzá, mert fontosnak éreztük a szöveget is hangsúlyozni.

Szerettük volna, ha az első dal kifejezi az érzéseinket Bernie elvesztésével kapcsolatban, ezért választottuk az After the Rain-t. Ez egy szomorú dal, de mégis van egy pozitív vibrálása is. Végig érződik a szomorúság és a kétségbeesés a dalban, de amikor bejön a duda és a harmónika a dropban, annak valami nagyon erőteljes hatása van. Ott valahogy azt érezed, hogy erősnek kell lenni és menni tovább mindenképp. Ez az, amit most nekünk is tenni kell!

A refrén utolsó sora a dal esszenciája: “After The Rain, sunshine will never be the same.”

Ez magába foglalja valahogy az egész érzelmi kavalkádot, ami bennünk van. A fájdalom talán enyhül majd idővel, de soha nem lesz már semmi olyan, mint amilyen Bernie elvesztése előtt volt.


PADDY AND THE RATS – After The Rain
(a 2022-es From Wasteland To Wonderland albumhoz)Köszönjük, hogy kaptunk egy kis időt magunkhoz térni valamennyire ebből a sokkból.

Természetesen sok munka lesz még feldolgozni ezt a helyzetet, de mennünk kell tovább, mert ahogy a rengeteg Tőletek kapott üzenetből kiderült, sokatoknak tudtunk erőt, örömöt, reményt adni az elmúlt 13 évben és azt látjuk, hogy van értelme folytatni, azt amit eddig csináltunk. Mérhetetlen sok szeretetet, támogatást és biztatást kaptunk Tőletek, amiért borzasztó hálásak vagyunk! Nagyon köszönjük, hogy mellettünk álltok ebben a nehéz időszakban!”

PADDY AND THE RATS – From Wasteland To Wonderland
(04/29 – Napalm)

01. Wasteland
02. Ship Will Sail
03. Party Like a Pirate
04. After the Rain
05. Northern Lights
06. Matadora
07. Standing in the Storm
08. Everybody Get Up
09. Hometown Kid
10. Heartbreaker
11. Rumble Outta Here
12. The Last Hunt
13. Wonderland
KERESÉS
AKTUÁLIS SZÁM
No. 344 – 2022/5
AKTUÁLIS GYŰJTŐI KIADÁS
No. 344 – 2022/5
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FOZZY
  Boombox
 2. BLACK SWAN
  Generation Mind
 3. DARE
  Road To Eden
 4. IBARAKI
  Rashomon
 5. RONNIE ATKINS
  Make It Count
Lénárd László
Lénárd László
LÉNÁRD LÁSZLÓ
főszerkesztő
 1. SLAYER
  South Of Heaven
 2. GHOST
  Impera
 3. RONNIE ATKINS
  Make It Count
 4. DESTRUCTION
  Diabolical
 5. DECAPITATED
  Cancel Culture
Pintér Miklós
Pintér Miklós
PINTÉR MIKLÓS
szerkesztő
 1. TOOL
  Lateralus
 2. MARK LANEGAN
  Phantom Radio
 3. AIRBAG
  Identity
 4. MALEVOLENCE
  Malicious Intent
 5. IGNITE
  Ignite
SPOTIFY – HANGPRÓBA
NO. 340 – 2021/12-2011/01
SPOTIFY – ZENÉSZFÜLLEL
NO. 340 – 2021/11-2022/01

HAMMER TV

Cancer Culture címmel május 27-én jelenik meg a lengyel Decapitated új albuma, a 2017-es Anticult lemez utódja, harmadik előzetesként pedig a klippel kísért Just A Cigarette dallal lehet barátkozni.
A kaliforniai Nekrogoblikon azt mondja magáról, hogy goblin metalt játszik, ami egyébként folkos, hörgős szimfonikus metalt jelent, az új albumuk pedig április 1-jén jött ki The Fundamental Slimes and Humors címmel. És most megérkezett a goblinok új videóklipje a Bones dalhoz.
Övergivenheten (kb. elhagyatottság) címmel augusztus 19-én jelenik meg az új Soilwork album, a 2019-es Verkligheten lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért címadó dallal lehet ismerkedni. A svédek legutóbbi kiadványa a 2020 végén megjelent A Whisp of the Atlantic EP volt.