Skip to content

PADDY AND THE RATS – Okkal lett annyira más az új klipjük: Everybody Get Up

From Wasteland To Wonderland címmel április 29-én jelenik meg az új Paddy And The Rats album, második előzetesként pedig a klippel kísért Everybody Get Up dallal lehet ismerkedni.

A legutóbbi Paddy-lemez a 2017-ben kiadott Riot City Outlaw volt, a Napalm kiadónál az volt az első anyaguk.

Az idei év egy szörnyű tragédiával indult, 41 éves korában elhunyt Babicsek Bernát színész-harmonikaművész, aki tíz éve zenélt a miskolci gyökerű csapattal. 2021. december 31-én a zenész solymári családi házában tűz keletkezett, Bernát halálát valószínűleg füstmérgezés okozta.

Az új lemez első előzetes dalát (After The Rain) Bernát emlékének ajánlották, az új klip viszont valami egészen más.

Egy elég rendhagyó klipet forgattunk az új dalunkhoz, az Everybody Get Uphoz – mondta Paddy a Lángolónak. – Maga a dal is kilóg kicsit a sorból, mert tőlünk nem megszokottan van egy kis hip-hop-os beütése, mint a gyerekkorunk kedvenc bandáinak a Beastie Boysnak vagy a Run D.M.C.-nek. Ezt vizuálisan is szerettük volna megjeleníteni, ezért teljesen új stílusú ruhákban szerepelünk a klipben, megidézve a ‘80-as évek New York-i hip-hop, hardcore bandáinak a megjelenését. Egyáltalán nem szabad komolyan venni a látottakat.

Annyi sok rossz dolog történt velünk mostanában, hogy szükségünk volt végre egy kis vidámságra. Újra elővettük a 10-12 éves énünket és csak bohóckodtunk egy nagyot.www.facebook.com/paddyrats


PADDY AND THE RATS – Everybody Get Up
(a 2022-es From Wasteland To Wonderland albumhoz)Szerettük volna neki dedikálni a lemezt és az első megjelenő dalt is – mondta a csapat a Lángolónak az After The Rain premierje kapcsán. Először egy szöveges videót készítettünk hozzá, mert fontosnak éreztük a szöveget is hangsúlyozni.

Szerettük volna, ha az első dal kifejezi az érzéseinket Bernie elvesztésével kapcsolatban, ezért választottuk az After the Rain-t. Ez egy szomorú dal, de mégis van egy pozitív vibrálása is. Végig érződik a szomorúság és a kétségbeesés a dalban, de amikor bejön a duda és a harmónika a dropban, annak valami nagyon erőteljes hatása van. Ott valahogy azt érezed, hogy erősnek kell lenni és menni tovább mindenképp. Ez az, amit most nekünk is tenni kell!

A refrén utolsó sora a dal esszenciája: “After The Rain, sunshine will never be the same.”

Ez magába foglalja valahogy az egész érzelmi kavalkádot, ami bennünk van. A fájdalom talán enyhül majd idővel, de soha nem lesz már semmi olyan, mint amilyen Bernie elvesztése előtt volt.


PADDY AND THE RATS – After The Rain
(a 2022-es From Wasteland To Wonderland albumhoz)Köszönjük, hogy kaptunk egy kis időt magunkhoz térni valamennyire ebből a sokkból.

Természetesen sok munka lesz még feldolgozni ezt a helyzetet, de mennünk kell tovább, mert ahogy a rengeteg Tőletek kapott üzenetből kiderült, sokatoknak tudtunk erőt, örömöt, reményt adni az elmúlt 13 évben és azt látjuk, hogy van értelme folytatni, azt amit eddig csináltunk. Mérhetetlen sok szeretetet, támogatást és biztatást kaptunk Tőletek, amiért borzasztó hálásak vagyunk! Nagyon köszönjük, hogy mellettünk álltok ebben a nehéz időszakban!”

PADDY AND THE RATS – From Wasteland To Wonderland
(04/29 – Napalm)

01. Wasteland
02. Ship Will Sail
03. Party Like a Pirate
04. After the Rain
05. Northern Lights
06. Matadora
07. Standing in the Storm
08. Everybody Get Up
09. Hometown Kid
10. Heartbreaker
11. Rumble Outta Here
12. The Last Hunt
13. Wonderland
nka
KERESÉS
Hammerworld no. 354
országosan kapható!
A DIGITÁLIS KIADÁST
KERESD A LAPTAPIR.HU-n!
FACEBOOK
NÉPSZERŰ
PETŐFI X HAMMER
az adások archívuma
SZERKESZTŐSÉGI KEDVENCEK
Cselőtei László
Cselőtei László
CSELŐTEI LÁSZLÓ
vezető szerkesztő
 1. FIREHOUSE
  Firehouse
 2. XYZ
  XYZ
 3. RATT
  Invasion Of Your Privacy
 4. DOKKEN
  Under Lock And Key
 5. HURRICANE
  Over The Edge
Zubor Olly - 300p
Zubor Olly - 300p
Zubor OLLY
online szerkesztő
 1. SUFFOCATION
  Hymns From The Apocrypha
 2. NIGHT IN GALES
  The Black Stream
 3. BJØRKØ
  Heartrot
 4. ASINHELL
  Impii Hora
 5. ROTTEN CASKET
  Zombicron
Posta Janos 24 - 300p
Posta Janos 24 - 300p
Posta János
szerkesztő
 1. THE PINEAPPLE THIEF
  Your Wilderness
 2. SEPULTURA
  Beneath The Remains
 3. HALF GRAMME OF SOMA
  Slip Through The Cracks
 4. THE VISION BLEAK
  Weird Tales
 5. ROTTING CHRIST
  Pro Xristou
HAJÓGYÁR x hw